Kvalitete plodova jagoda sorti ’Alba’, ’Albion’, ’Asia’, ’Clery’ i ’Joly’ (CROSBI ID 609003)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Jakić Ante ; Pliestić Stjepan ; Galić, Ante
hrvatski
Kvalitete plodova jagoda sorti ’Alba’, ’Albion’, ’Asia’, ’Clery’ i ’Joly’
Istraživani su parametri kvalitete sorti jagoda ’Alba’, ’Albion’, ’Asia’, ’Clery’ i ’Joly’. Masa plodova je od 13, 66 do 28, 65 g, visina od 34, 68 do 48, 61 mm, širina od 26, 11 do 37, 33 mm. Parametri boje L* je 20, 90 do 27, 58, a* je od 29, 58 do 34, 02 i b* od 8, 75 do 21, 48. Prosječna vrijednost suhe tvari je od 8, 84 do 10, 76%, ukupna kiselost od 0, 71 do 0, 95%, topljiva suha tvar od 7, 75 do 10, 00%, a vrijednosti pH su od 3, 36 do 3, 69. Količina vitamina C je od 32, 97 do 62, 31 mg/100 g svježeg. Ukupni fenoli su od 158, 29 do 273, 76 mgGAE/100 g svježeg, neflavonoidi od 84, 39 do 137, 39 mgGAE/100g svježeg, flavonoidi od 26, 84 do 138, 47 mgGAE/100 g svježeg i antocijani od 162, 67 do 271, 83 mg/kg
jagoda; sorte; kemijski sastav; kvaliteta
nije evidentirano
engleski
Nutritional quality of strawberry fruit varieties 'Alba', 'Albion', 'Asia', 'Clery' and 'Joly'
nije evidentirano
strawberry; varieties; chemical composition; quality
nije evidentirano
Podaci o prilogu
662-666.
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma
Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Podaci o skupu
49. Hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
poster
16.02.2014-21.02.2014
Dubrovnik, Hrvatska