Utjecaj glavnih čimbenika uzgoja na kakvoću plemenite pečurke (Agaricus bisporus) (CROSBI ID 480806)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Novak, Bruno
hrvatski
Utjecaj glavnih čimbenika uzgoja na kakvoću plemenite pečurke (Agaricus bisporus)
Glavne značajke visoke kakvoće plemenite pečurke su svježina, čistoća, veličina, oblik, stupanj dospjelosti za berbu i svakako izostanak deformiranih plodišta. Postizanje navedene kakvoće izravno ovisi o stanju komposta, izradi pokrovnog materijala, obroku zalijevanja, učestalosti berbe, soju, te o borbi protiv bolesti i štetnika. Kemijske i fizikalne značajke komposta utječu na rast, veličinu i ujednačenost gljiva. Dubinom pokrovnog sloja te vremenom pokrivanja se može kontrolirati veličina i sadržaj suhe tvari u gljivi. Premala vlažnost pokrovnog materijala može biti jedan od glavnih razloga žilavosti listića i preranom otvaranju klobuka. O čimbenicima okoline kao što su temperatura, količina CO2 i relativna vlaga zraka, ovisi veličina, oblik, ujednačenost i čistoća gljiva.
nije evidentirano
nije evidentirano
engleski
Influence of main cultivation factors on the quality of mushroom (Agaricus bisporus)
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
93-x.
1996.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik sažetaka simpozija "Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjena biotehnologije u poljoprivredi"
Varga, Boris
Zagreb:
Podaci o skupu
Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjena biotehnologije u poljoprivredi
predavanje
26.09.1996-29.09.1996
Pula, Hrvatska