Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane (CROSBI ID 608957)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Bendelja Ljoljić, Darija ; Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša
hrvatski
Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane
Svaki analitičar mora znati u kojoj mjeri način konzerviranja i dužina pohrane uzoraka mlijeka utječu na točnost rezultata analize, stoga je cilj rada utvrditi utjecaj načina konzerviranja na promjenu koncentracije uree u ovčjem mlijeku. Uzorci mlijeka konzervirani su s bronopolom i zamrzavanjem (-20°C) a analizirani su 1., 7., 14. i 21.-og dana pohrane. Zamrznute uzorke mlijeka najprikladnije je analizirati do 14. dana pohrane. U uzorcima konzerviranim s bronopolom nije utvrđena značajna razlika tijekom 21 dana pohrane. Stoga se može zaključiti da je konzerviranje s bronopolom prikladniji način konzerviranja od zamrzavanja, ako se uzorci analiziraju nakon 14 dana pohrane.
ureja; konzerviranje; vrijeme pohrane; ovčje mlijeko
nije evidentirano
engleski
Urea concentration in milk depending on the method of preservation and storage time
nije evidentirano
urea; conservation; length of conservation; ewe milk
nije evidentirano
Podaci o prilogu
542-545.
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Podaci o skupu
49. Hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
poster
16.02.2014-21.02.2014
Dubrovnik, Hrvatska