Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane (CROSBI ID 608957)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Bendelja Ljoljić, Darija ; Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane // 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma. 2014. str. 542-545

Podaci o odgovornosti

Bendelja Ljoljić, Darija ; Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša

hrvatski

Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane

Svaki analitičar mora znati u kojoj mjeri način konzerviranja i dužina pohrane uzoraka mlijeka utječu na točnost rezultata analize, stoga je cilj rada utvrditi utjecaj načina konzerviranja na promjenu koncentracije uree u ovčjem mlijeku. Uzorci mlijeka konzervirani su s bronopolom i zamrzavanjem (-20°C) a analizirani su 1., 7., 14. i 21.-og dana pohrane. Zamrznute uzorke mlijeka najprikladnije je analizirati do 14. dana pohrane. U uzorcima konzerviranim s bronopolom nije utvrđena značajna razlika tijekom 21 dana pohrane. Stoga se može zaključiti da je konzerviranje s bronopolom prikladniji način konzerviranja od zamrzavanja, ako se uzorci analiziraju nakon 14 dana pohrane.

ureja; konzerviranje; vrijeme pohrane; ovčje mlijeko

nije evidentirano

engleski

Urea concentration in milk depending on the method of preservation and storage time

nije evidentirano

urea; conservation; length of conservation; ewe milk

nije evidentirano

Podaci o prilogu

542-545.

2014.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma

Podaci o skupu

49. Hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma

poster

16.02.2014-21.02.2014

Dubrovnik, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)