Sposobnost zadržavanja vode u janjećem mesu: meta-analitički pristup (CROSBI ID 608923)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Kaić, Ana ; Mioč, Boro ; Kasap, Ante ; Širić, Ivan ; Kos, Ivica
hrvatski
Sposobnost zadržavanja vode u janjećem mesu: meta-analitički pristup
Cilj ovog rada bio je meta-analitičkom obradom usporediti gubitak mesnog soka i gubitak mase tijekom kuhanja u mesu janjadi ličke pramenke i janjadi mediteranskih pasmina ovaca sličnih tehnoloških (uzgojnih, proizvodnih) sustava. Prema dobivenim rezultatima meta analize utvrđeno je da se istraživana svojstva janjadi ličke pramenke ne nalaze unutar 95%-tnog intervala pouzdanosti utvrđenog za janjad mediteranskih pasmina ovaca. Meso janjadi ličke pramenke, u odnosu na meso istraživanih mediteranskih pasmina, ima znatno veći gubitak mesnog soka i gubitak mase tijekom kuhanja te odstupa od prosječnih vrijednosti utvrđenih ovom meta-analitičkom obradom.
gubitak mesnog soka; gubitak mase tijekom kuhanja; janjad; meta-analiza
nije evidentirano
engleski
Water holding capacity in lamb meat: meta-analytic approach
nije evidentirano
drip loss; cooking loss; lambs; meta-analysis
nije evidentirano
Podaci o prilogu
580-584.
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova: 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
978-953-7871-22-2
Podaci o skupu
49. Hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
poster
16.02.2014-21.02.2014
Dubrovnik, Hrvatska