Značenje ribe u prehrani (CROSBI ID 384847)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Vukoja, Ivana
Čačić Kenjerić, Daniela
hrvatski
Značenje ribe u prehrani
Kemijski sastav ribljeg mesa varira ovisno o vrsti ribe, dobi, načinu ishrane i mnogim drugim čimbenicima. S nutritivnog stanovišta riba je jedan od najznačajnijih izvora bjelančevina životinjskog podrijetla, a odlikuje se i bogatim sastavom masnih kiselina koje su prijeko potrebne organizmu za odvijanje različitih metaboličkih procesa. Riblje meso je lako probavljivo, a probavljeni sastojci dobro se resorbiraju. Energetska vrijednost ribe značajno je niža od energetske vrijednosti mesa toplokrvnih životinja. Cilj ovog rada je dati uvid u značenje ribe u prehrani, s posebnim osvrtom na značenje ribe kao izvora funkcionalnih sastojaka.
riba; energetska i nutritivna vrijednost; prehrana zdravih osoba; prehrana bolesnih osoba
nije evidentirano
engleski
Role of fish in the diet
nije evidentirano
fish; energy and nutritional value; nutrition of healthy subjects; nutrition in medical conditions
nije evidentirano
Podaci o izdanju
32
27.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar (BiH)