Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Značenje ribe u prehrani (CROSBI ID 384847)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Vukoja, Ivana Značenje ribe u prehrani / Čačić Kenjerić, Daniela (mentor); Mostar (BiH), Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Vukoja, Ivana

Čačić Kenjerić, Daniela

hrvatski

Značenje ribe u prehrani

Kemijski sastav ribljeg mesa varira ovisno o vrsti ribe, dobi, načinu ishrane i mnogim drugim čimbenicima. S nutritivnog stanovišta riba je jedan od najznačajnijih izvora bjelančevina životinjskog podrijetla, a odlikuje se i bogatim sastavom masnih kiselina koje su prijeko potrebne organizmu za odvijanje različitih metaboličkih procesa. Riblje meso je lako probavljivo, a probavljeni sastojci dobro se resorbiraju. Energetska vrijednost ribe značajno je niža od energetske vrijednosti mesa toplokrvnih životinja. Cilj ovog rada je dati uvid u značenje ribe u prehrani, s posebnim osvrtom na značenje ribe kao izvora funkcionalnih sastojaka.

riba; energetska i nutritivna vrijednost; prehrana zdravih osoba; prehrana bolesnih osoba

nije evidentirano

engleski

Role of fish in the diet

nije evidentirano

fish; energy and nutritional value; nutrition of healthy subjects; nutrition in medical conditions

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

27.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar (BiH)

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija, Nutricionizam