Alergije na hranu (CROSBI ID 384765)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Knezović, Mirna
Čačić Kenjerić, Daniela
hrvatski
Alergije na hranu
Alergija nije bolest, već prekomjerna reakcija obrambenog sustava organizma prilikom doticaja s alergogenom tvari. Alergije na hranu sve su češće. Njihova pojavnost, kao i osjetljivost osobe na alergene koji ih izazivaju, se mjenja s dobi. Cilj rada je dati pregled namirnica koje najčešće izazivaju alergijske reakcije, te pojasniti principe eliminacijske dijete koji olakšavaju prehranu osobama koje pate od alergija.
alergija na hranu; imunološki sustav; alergeni; namirnice; dijetoterapija
nije evidentirano
engleski
Food alergies
nije evidentirano
food alergies; food; nutrition
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
30.09.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar