Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Alergije na hranu (CROSBI ID 384765)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Knezović, Mirna Alergije na hranu / Čačić Kenjerić, Daniela (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Knezović, Mirna

Čačić Kenjerić, Daniela

hrvatski

Alergije na hranu

Alergija nije bolest, već prekomjerna reakcija obrambenog sustava organizma prilikom doticaja s alergogenom tvari. Alergije na hranu sve su češće. Njihova pojavnost, kao i osjetljivost osobe na alergene koji ih izazivaju, se mjenja s dobi. Cilj rada je dati pregled namirnica koje najčešće izazivaju alergijske reakcije, te pojasniti principe eliminacijske dijete koji olakšavaju prehranu osobama koje pate od alergija.

alergija na hranu; imunološki sustav; alergeni; namirnice; dijetoterapija

nije evidentirano

engleski

Food alergies

nije evidentirano

food alergies; food; nutrition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

30.09.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija