Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Priprema za nastavu sociologije: planiranje ishoda učenja (CROSBI ID 774142)

Druge vrste radova | ostalo

Čačić-Kumpes, Jadranka Priprema za nastavu sociologije: planiranje ishoda učenja // Stručni skup Razvijanje kompetencija nastavnika, AZOO, Zagreb, 7. 9. 2013. (seminar za srednjoškolske nastavnike Sociologije i Politike i gospodarstva). 2013.

Podaci o odgovornosti

Čačić-Kumpes, Jadranka

hrvatski

Priprema za nastavu sociologije: planiranje ishoda učenja

Predavanje i radionica usredotočuju se na jedan i to noviji zahtjev koji se stavlja pred nastavnike/ce općenito pa tako i pred nastavnike/ce sociologije. Riječ je o planiranju ishoda učenja koje se redovito razmatra u europskim dokumentima vezanim uz obrazovanje. Naime, modernizacija školskoga sustava zahtijeva promjene na različitim razinama (od sustava kao cjeline i upravljanja njime do kurikuluma i učeničkih postignuća), a te se promjene sve učestalije vežu uz definiranje ishoda učenja. Definiranje potrebnih sposobnosti (kompetencija) i s njima povezanih ishoda učenja postalo je nezaobilaznim mehanizmom i temeljnim načelom transparentnosti što bi trebalo omogućiti, smatra se, lakše povezivanje državnih obrazovnih sustava i osigurati njihovu vertikalnu i horizontalnu prohodnost te omogućiti mobilnost osoba unutar Europske unije.

obrazovanje; nastava sociologije; ishodi učenja

nije evidentirano

engleski

Priprema za nastavu sociologije: planiranje ishoda učenja

nije evidentirano

obrazovanje; nastava sociologije; ishodi učenja

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Stručni skup Razvijanje kompetencija nastavnika, AZOO, Zagreb, 7. 9. 2013. (seminar za srednjoškolske nastavnike Sociologije i Politike i gospodarstva)

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Sociologija