Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Primjena samozbijajućeg betona u agresivnoj okolini (CROSBI ID 774112)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Relić, Duško Primjena samozbijajućeg betona u agresivnoj okolini // Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu, rad nagrađen Rektorovom nagradom. 2008.

Podaci o odgovornosti

Relić, Duško

hrvatski

Primjena samozbijajućeg betona u agresivnoj okolini

Svojstva propusnosti, koja uključuju propusnost, apsorpciju, difuziju itd., u širokoj su upotrebi za procjenu trajnosnih svojstava betona. Ovaj rad predstavlja teorijsku i eksperimentalnu studiju svojstava propusnosti samozbijajućeg betona u usporedbi s tradicionalnim vibriranim betonom istog razreda tlačne čvrstoće. Napravljene su mješavine samozbijajućeg betona sa različitim udjelima letećegeg pepela. Svojstva svježeg samozbijajućeg betona ispitivana su pomoću slumpa tečenja i L boks testa. Tlačna čvrstoća mjerena je nakon 1, 7 i 28 dana. U radu su prikazani rezultati ispitivanja trajnosnih svojstava betona: plinopropusnosti, difuzije klorida i vodoupojnosti. Napravljena je usporedba između mješavina samozbijajućeg betona ovisno o udjelu letećeg pepela i usporedba sa svojstvima tradiocionalno vibriranog betona istog razreda tlačne čvrstoće.

samozbijajući beton; obradljivost; plinopropusnost; difuzija klorida; tlačna čvrstoća

nije evidentirano

engleski

Application of self-compacting concrete in agressive environment

nije evidentirano

self-compacting concrete; workability; gas permeability; chloride diffusion; compressive strength

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu, rad nagrađen Rektorovom nagradom

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Temeljne tehničke znanosti