Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Samozbijajući ekološki održivi betoni (CROSBI ID 774111)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Vujica, Mario Samozbijajući ekološki održivi betoni // Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu, rad nagrađen Rektorovom nagradom. 2011.

Podaci o odgovornosti

Vujica, Mario

hrvatski

Samozbijajući ekološki održivi betoni

Samozbijajući beton nudi najbolju moguću specifikaciju za vrhunsku izvedbu betona visoke čvrstoće i fluidnosti koja omogućuje betonu da teče kroz složene konstrukcije ili preciznije kalupe uz izvanredne rezultate. Uvijek kada namjena predstavlja izazov za izvedbu betona zbog zbijenih radnih površina ili složene armature, samozbijajući beton je prirodni odabir. Samozbijajući beton je poseban beton s inovativnim značajkama koje ga značajno razlikuju od bilo koje druge vrste betona. Samozbijajući beton postupno postaje omiljena formulacija za mnoge primjene diljem svijeta, kao što su temelji, podovi, zidovi i složene konstrukcije, jer ujedinjuje veliku čvrstoću, trajnost i vrhunsku završnu obradu, s mogućnošću da se učine značajna poboljšanja u produktivnosti projekta. Opseg samozbijajućeg betona ugađa koncept vrhunske izvedbe u cilju pružanja izvanrednih rješenja za specifične primjene. U radu su opisana svojstva, struktura , metode ispitivanja i razvoj tehnologije samozbijajućeg betona. Eksperimentalnim dijelom rada obuhvaćeno je projektiranje i izrada mješavina samozbijajućih betona sa ciljem određivanja utjecaja različitih mineralnih dodataka cementu (leteći pepeo, metakaolin) na svojstva samozbijajućeg betona u svježem i očvrslom stanju. U radu su prikazani rezultati ispitivanja u svježem i očvrslom stanju, te je napravljena usporedba između mješavina samozbijajućih betona. Na temelju dobivenih rezultata dana je praktična primjena ove nove posebne tehnologije betona.

Samozbijajući; tehnologija; formulacija; produktivnost; mineralni dodaci

nije evidentirano

engleski

Self compacting environmentally sustainable concretes

nije evidentirano

Self compacting; technology; formulation; productivity; mineral additives

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu, rad nagrađen Rektorovom nagradom

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Temeljne tehničke znanosti