Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 683136

Genetička karakterizacija prirodne populacije enterokoka izolirane iz sira iz mišine


Agović, Alma
Genetička karakterizacija prirodne populacije enterokoka izolirane iz sira iz mišine 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagrebu


Naslov
Genetička karakterizacija prirodne populacije enterokoka izolirane iz sira iz mišine
(Genetic characterization of the indigenous enetrococci isolated from Cheese in a sack)

Autori
Agović, Alma

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagrebu

Datum
26.09

Godina
2011

Stranica
26

Mentor
Skelin, Andrea

Ključne riječi
Sir iz mišine; enetrokoki; PCR RAPD; multiplex PCR
(Cheese in a sack; enterococci; PCR RAPD; multiplex PCR)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je utvrđivenje raznolikosti unutar zajednice enterokoka prisutnih u uzorcima mlijeka te tijekom različitih faza zrenja Sira iz mišine i njihovo preliminarno grupiranje uz izbor reprezentativnih izolata primjenom PCR RAPD metode te identifikacija izolata na razini vrste pomoću multiplex PCR metode.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782128-2123 - Mikrobiološka kontrola kvalitete autohonih mekih i tvrdih ovčijih sireva (Sulejman Redžepović, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb