Possibilities of currants production for the fresh consumption (CROSBI ID 384333)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Markulin, Ljudevit
Duralija, Boris
engleski
Possibilities of currants production for the fresh consumption
Ribiz, a naročito crni ribiz predstavlja drugo najvažnije jagodasto voće po proizvodnji u svijetu. Odlikuje se svojom visokom hranjivom, dijetetskom i tehnološkom vrijednosti. Podatak o proizvodnji u Hrvatskoj nije poznat jer po uzgoju uvelike zaostaje za drugim jagodastim voćem (jagoda, kupina i malina). Primarni cilj ovog istraživanja bio je ustanoviti mogućnosti uzgoja ribiza za potrošnju u svježem stanju u Republici Hrvatskoj, uzimajući u obzir njezin geografski položaj, klimu, tlo te samu raznolikost regija. Moguće područje uzgoja predstavlja kontinentalni brežuljkasti dio Hrvatske sa nadmorskim visinama od 500 do 1000 m.n.v. U sklopu ovog istraživanja obavila su se i određena pomološka mjerenja na tri sorte ribiza (Titania, Werdavia, Detvan), kao što su duljina i masa grozda te broj i masa bobica, obavljena na pokušalištu Hrvatskog centra za poljoprivredu hranu i selo u Donjoj Zelini .
currant; growing possibilities; Croatia
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
21.11.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb