Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Possibilities of currants production for the fresh consumption (CROSBI ID 384333)

Ocjenski rad | diplomski rad

Markulin, Ljudevit Possibilities of currants production for the fresh consumption / Duralija, Boris (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Markulin, Ljudevit

Duralija, Boris

engleski

Possibilities of currants production for the fresh consumption

Ribiz, a naročito crni ribiz predstavlja drugo najvažnije jagodasto voće po proizvodnji u svijetu. Odlikuje se svojom visokom hranjivom, dijetetskom i tehnološkom vrijednosti. Podatak o proizvodnji u Hrvatskoj nije poznat jer po uzgoju uvelike zaostaje za drugim jagodastim voćem (jagoda, kupina i malina). Primarni cilj ovog istraživanja bio je ustanoviti mogućnosti uzgoja ribiza za potrošnju u svježem stanju u Republici Hrvatskoj, uzimajući u obzir njezin geografski položaj, klimu, tlo te samu raznolikost regija. Moguće područje uzgoja predstavlja kontinentalni brežuljkasti dio Hrvatske sa nadmorskim visinama od 500 do 1000 m.n.v. U sklopu ovog istraživanja obavila su se i određena pomološka mjerenja na tri sorte ribiza (Titania, Werdavia, Detvan), kao što su duljina i masa grozda te broj i masa bobica, obavljena na pokušalištu Hrvatskog centra za poljoprivredu hranu i selo u Donjoj Zelini .

currant; growing possibilities; Croatia

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

21.11.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)