Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

A new approach to managment of capacities for attracting the EU funds: The concept of intelligent region Pannonian Croatia''. (CROSBI ID 384232)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Devčić, Anton A new approach to managment of capacities for attracting the EU funds: The concept of intelligent region Pannonian Croatia''. / Barković, Ivana (mentor); Osijek, Ekonomski fakultet u Osijeku, . 2013

Podaci o odgovornosti

Devčić, Anton

Barković, Ivana

engleski

A new approach to managment of capacities for attracting the EU funds: The concept of intelligent region Pannonian Croatia''.

Disertacija istražuje kakav je položaj dionika Panonske Hrvatske naspram fondova Europske unije, prije svega s naglaskom na aspekte raspolaganja apsorcijskim kapacitetima za privlačenje sredstava iz fondova i upravljanja tim kapacitetima, uz istodobno istraživanje općenitih stavova, strategija pa i politika pristupa dionika Panonske Hrvatske prema fondovima Europske unije. Pritom je definiran pojam inteligentnog privlačenja sredstava iz fondova EU, a na njemu se temelji i vlastiti model inteligentne regije Panonske Hrvatske. To je procesni model koji prikazuje ključne segmente kroz koje prolazi svaki dionik koji ima za cilj korištenje sredstava iz fondova Europske unije. Ovaj model prikazuje kako pojedini ključni procesi međusobno utječu i definiraju inteligentno korištenje vlastitih apsorpcijskih kapaciteta u privlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Temeljni segmenti toga modela su testirani kroz ovo primarno istraživanje. Kroz istraživanje, koje je bilo podloga za ovaj rad, pristupnik je nastojao istražiti kakvo je u tom smislu stanje na području Panonske regije provedbom ankete među skupinama dionika iz ove regije (kao potencijalnih korisnika fondova) kao i među konzultatnima (kao onima koji raspolažu znanjima o privlačenju i korištenju sredstava fondova). Ta anketa, uz provedbu ostalih istraživanja, dala je odgovore na pitanja kako se dionici Panonske Hrvatske trenutno ponašaju u procesu privlačenja i korištenja fondova Europske unije te što bi oni u tom ponašanju trebali promijeniti ili što bi trebali primijeniti kako bi se u procesu privlačenja i korištenja sredstava fondova ponašali inteligentno, odnosno inteligentno koristili svoje kapacitete za privlačenje i korištenje sredstava fondova Europske unije. Provedena i prezentirana istraživanja predstavljaju temelj za daljnju raspravu i za daljnji istraživački rad u ovom području u ekspanziciji.

Regional development ; management ; EU funds ; intelligent management

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

232

04.04.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet u Osijeku

Osijek

Povezanost rada

Ekonomija