Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hans Günther: „Vesma svoeobraznyj i vseobščij èkvivalent“. Den'gi v sovetskoj satiričeskoj literature 1930-h godov. („Posve osobiti opći ekvivalent“. Novac u sovjetskoj satiričnoj književnosti 1930-ih godina) (CROSBI ID 773792)

Druge vrste radova | prijevod

Lugarić Vukas, Danijela Hans Günther: „Vesma svoeobraznyj i vseobščij èkvivalent“. Den'gi v sovetskoj satiričeskoj literature 1930-h godov. („Posve osobiti opći ekvivalent“. Novac u sovjetskoj satiričnoj književnosti 1930-ih godina) // Transfer (ur. J. Vojvodić). 2012.

Podaci o odgovornosti

Lugarić Vukas, Danijela

hrvatski

Hans Günther: „Vesma svoeobraznyj i vseobščij èkvivalent“. Den'gi v sovetskoj satiričeskoj literature 1930-h godov. („Posve osobiti opći ekvivalent“. Novac u sovjetskoj satiričnoj književnosti 1930-ih godina)

Bez obzira na to što nije igrao malu ulogu u životima ljudi, novac u književnosti Stalinova razdoblja praktički ne postoji. Međutim, vrijedi napomenuti da je postojao književni žanr u kojemu se o toj temi moglo raspravljati. Istina, to je bio niski i u mnogočemu sporni žanr satire, koja je smjela uzeti na nišan sitne nedostatke svagdanjske sfere potrošnje. U radu se analiziraju načini na koje se reprezentira novac u srazličitim tekstovima sovjetske satire iz 30-ih gdoina 20. stoljeća.

novci; transfer novaca; sovjetska književnost

nije evidentirano

engleski

Money in the Soviet satirical literature in 1930's

nije evidentirano

money; money transfer; Soviet literature

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Transfer (ur. J. Vojvodić)

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija