Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PREFERENCIJE U ISHRANI RIBOM U REPUBLICI HRVATSKOJ SA POSEBNIM OBZIROM NA RIBU IZ UZGOJA (CROSBI ID 384190)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Franičević, Vlasta PREFERENCIJE U ISHRANI RIBOM U REPUBLICI HRVATSKOJ SA POSEBNIM OBZIROM NA RIBU IZ UZGOJA / Katavić, Ivan (mentor); Split, Sveučilište u Splitu / Sveučilište u Dubrovniku, . 2012

Podaci o odgovornosti

Franičević, Vlasta

Katavić, Ivan

hrvatski

PREFERENCIJE U ISHRANI RIBOM U REPUBLICI HRVATSKOJ SA POSEBNIM OBZIROM NA RIBU IZ UZGOJA

U ovom radu analizira se odnos potrošača s četiri zemljopisna područja RH (obalna središta Primorja i Istre, obalna središta Dalmacije, kontinentalna središta istočne Hrvatske i kontinentalno sjedište Zagreb) prema ribi kao namirnici. Posebno se analizira odnos potrošača prema ribi podrijetlom iz uzgoja. Raspravlja se utjecaj zemljopisne pripadnosti, dobi, stupnja obrazovanja i socijalnog statusa potrošača na učestalost konzumacije ribe i posebno na odnos prema ribi podrijetlom iz uzgoja. Zaključuje se koji su najvažniji čimbenici (cijena, dostupnost, način ponude, kvaliteta, vrsta proizvoda i sl.) koji utječu na potrošnju ribe iz ulova i ribe iz uzgoja. Analiziraju se razlozi postojećih predrasuda potrošača prema ribi podrijetlom iz uzgoja. Predlažu se mjere za promociju ribe podrijetlom iz uzgoja, uzimajući u obzir specifičnosti u odnosu na zemljopisnu pripadnost potrošača. Raspravljaju se mjere koje je potrebno poduzeti u smislu edukacije potrošača i načina prezentacije i ponude ribe na tržištu u svrhu povećanja potrošnje ribe kao prehrambenog proizvoda, sa posebnim osvrtom na ribu podrijetlom iz uzgoja.

riba iz uzgoja; preferencije potrošača; demografske karakteristike potrošača; povećanje potrošnje ribe ;

nije evidentirano

engleski

CROATIAN FISH CONSUMER PREFERENCES WITH SPECIFIC FOCUS ON FISH ORIGINATED FROM AQUACULTURE

nije evidentirano

aquaculture products; consumer preferences; consumer demographic characteristics; fish consumption increase ;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

172

26.04.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Splitu; Sveučilište u Dubrovniku

Split

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)