Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjeri i zadaci iz telekomunikacijskog prometa (CROSBI ID 741449)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Mrvelj, Štefica ; Bošnjak, Ivan Primjeri i zadaci iz telekomunikacijskog prometa. Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, 2000. 188..

Podaci o odgovornosti

Mrvelj, Štefica ; Bošnjak, Ivan

hrvatski

Primjeri i zadaci iz telekomunikacijskog prometa

Zbirka primjera i zadataka iz telekomunikacijskog prometa nastala je kao plod predavanja i vježbi koje su držane studentima Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, na šestom i sedmom stupnju, smjer PT promet, odnosno tehnologija PT prometa. Ponajprije je namijenjena studentima PT smjera, a treba poslužiti kao literatura u svladavanju postojećeg nastavnog programa iz kolegija "Tehnoogija telekomunikacijskog prometa" koji se sluša kroz tri semestra i "Telekomunikacijski promet" koji se služa kroz dva semestra. U zbirci su obuhvaćeni tipični primjeri i zadaci problematike iz telekomunikacijskog prometa. Dana su i neka osnovna objašnjenja iz područja tehnoogije telekomunikacijskog prometa i generičke teorije prometa koju razvijamo na Fakultetu prometnih znanosti. Sadržajno zbirka se nadovezuje na knjigu "Tehnologija telekomunikacijskog prometa II" i skripte izdane za inernu uporabu na ovom Fakultetu. Zbirka je pisana tako da je mogu razumjeti svi koji poznaju osnove: telekomunikacijskog prometa, tehnike telekomunikacija, teorije vjerojatnosti i teorije grafova i mreža. Materija je izložena u osam poglavlja, s time da su posljednja dva poglavlja namijenjena samo studentima sedmog stupnja. Na početku svakog poglavlja čitatelj se može upoznati s teorijskim postavkama, simbolima i oznakama koje će biti korištene u sljedećim primjerima. Osim postupno riješenih primjera u devetom poglavlju je nekoliko zadataka s rješenjima koji služe čitatelju za provjeru naučenog gradiva. U želji za što boljim razumijevanjem i prihvaćanjem potrebne terminologije u desetom poglavlju izložene su osnovne definicije i objašnjenja potrebnih pojmova. U prilogu su dane tablice za vrijednosti Erlangove B-formule i C-formule s vrijednostim potrebnim za primjere i zadatke. Želja nam je napomenuti da se ostvarenjem BISDN mreže nameće potreba drukčijeg pristupa proučavanju prometnih fenomena, stoga će to biti zadatak za slijedeće izdanje.

telekomunikacijski modeli

nije evidentirano

engleski

Examples of telecommunications traffic

nije evidentirano

Telecommunications modells

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

188

2000.

nije evidentirano

objavljeno

953-6790-21-1

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport