Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stabilnost uroda i kvalitete zrna pivarskog ječma (CROSBI ID 383931)

Ocjenski rad | diplomski rad

Maršić, Ivana Stabilnost uroda i kvalitete zrna pivarskog ječma / Guberac, Vlado (mentor); Marić, Sonja (neposredni voditelj). Osijek, . 2014

Podaci o odgovornosti

Maršić, Ivana

Guberac, Vlado

Marić, Sonja

hrvatski

Stabilnost uroda i kvalitete zrna pivarskog ječma

Tijekom vegetacijskih godina 2008./2009. i 2009./2010. u uvjetima istočne Slavonije ispitivan je utjecaj različitih agroekoloških uvjeta na stabilnost komponenti uroda pivarskog ječma te na sadržaj bjelančevina i škroba u zrnu. Bitan čimbenik je i utjecaj vanjskih činitelja na agronomska svojstva pet sorti ozimog ječma iz oplemenjivačkih programa zastupljenih u proizvodnji. Utvrđene se statistički visoko opravdane razlike (P<0, 001) za lokaciju Osijek u 2009./2010. vegetacijskoj godini za urod, Novu Gradišku u 2008./2009. vegetacijsku godinu za urod i udio škroba u zrnu te za lokaciju Tovarnik u 2009./2010. vegetacijskoj godini za udio škroba u zrnu. Statistički opravdane razlike (P<0, 005) su bile na lokalitetu Osijek 2009./2010. vegetacijske godine za udio škroba u zrnu.

ječam ; urod ; bjelančevina ; škrob ; LSD test ; masa 1000 zrna ; lokacija ; vegetacijska godina

nije evidentirano

engleski

Stability of kernel yield and quality in malting barley

nije evidentirano

barley ; grain ; protein ; starch ; LSD test ; 1000 grain weight ; location ; vegetation years

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

08.01.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Osijek

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)