Stabilnost uroda i kvalitete zrna pivarskog ječma (CROSBI ID 383931)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Maršić, Ivana
Guberac, Vlado
Marić, Sonja
hrvatski
Stabilnost uroda i kvalitete zrna pivarskog ječma
Tijekom vegetacijskih godina 2008./2009. i 2009./2010. u uvjetima istočne Slavonije ispitivan je utjecaj različitih agroekoloških uvjeta na stabilnost komponenti uroda pivarskog ječma te na sadržaj bjelančevina i škroba u zrnu. Bitan čimbenik je i utjecaj vanjskih činitelja na agronomska svojstva pet sorti ozimog ječma iz oplemenjivačkih programa zastupljenih u proizvodnji. Utvrđene se statistički visoko opravdane razlike (P<0, 001) za lokaciju Osijek u 2009./2010. vegetacijskoj godini za urod, Novu Gradišku u 2008./2009. vegetacijsku godinu za urod i udio škroba u zrnu te za lokaciju Tovarnik u 2009./2010. vegetacijskoj godini za udio škroba u zrnu. Statistički opravdane razlike (P<0, 005) su bile na lokalitetu Osijek 2009./2010. vegetacijske godine za udio škroba u zrnu.
ječam ; urod ; bjelančevina ; škrob ; LSD test ; masa 1000 zrna ; lokacija ; vegetacijska godina
nije evidentirano
engleski
Stability of kernel yield and quality in malting barley
nije evidentirano
barley ; grain ; protein ; starch ; LSD test ; 1000 grain weight ; location ; vegetation years
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
08.01.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Osijek