Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aditivi u hrani (CROSBI ID 383706)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Brkan, Veronika Aditivi u hrani / Kopjar, Mirela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2013

Podaci o odgovornosti

Brkan, Veronika

Kopjar, Mirela

hrvatski

Aditivi u hrani

Aditivi su različite tvari ili smjesa tvari koje se dodaju hrani kako bi se poboljšala određena svojstva. Neizbježan su sastojak hrane i danas se u prehrambenoj industriji koristi nekoliko tisuća različitih aditiva. Mogu imati funkciju konzervansa, antioksidansa, poboljšavati senzorska svojstva, te mnoge druge funkcije koje će se opisati u ovom radu. Uporaba aditiva ima svoje dobre i loše strane. Poboljšanje kvalitete i trajnosti proizvoda, olakšana priprema hrane i poboljšani izgled su dobri učinci aditiva. Međutim, uporaba aditiva u većim količinama od zakonom dopuštenih može naštetit zdravlju ljudi. Vrste i količine aditiva koje se koriste u prehrambenoj industriji su strogo kontrolirane zakonom i prolaze brojne testove kako bi se spriječili negativni učinci aditiva na zdravlje.

aditivi ; hrana ; prehrambena industrija ; zdravlje

nije evidentirano

engleski

Additives in food

nije evidentirano

additives ; food ; food industry ; health

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

09.07.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice