Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 675437

Razlike u samoprocjeni slike o sebi djece s aktivnim i djece s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju


Koller-Trbović, Nivex
Razlike u samoprocjeni slike o sebi djece s aktivnim i djece s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju // Kriminologija & socijalna integracija, 3 (1995), 1; 71-77 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 675437 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razlike u samoprocjeni slike o sebi djece s aktivnim i djece s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju
(The differences in the self-evaluation of the self-image for the children with active and passive behavioural disorders)

Autori
Koller-Trbović, Nivex

Izvornik
Kriminologija & socijalna integracija (1330-2604) 3 (1995), 1; 71-77

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
pojam o sebi; samoprocjena; aktivni i pasivni oblici poremećaja u ponašanju
(self-concept; self-evaluation; active and passive forms of behaviour disorders)

Sažetak
Metodom diskriminativne analize tražene su razlike u samoprocjeni pojma o sebi kod ispitanika s aktivnim i ispitanika s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju. Cilj rada bio je usmjeren na utvrđivanje eventualnih razlika između te dvije skupine djece s poremećajima u ponašanju, a sa svrhom preciznije identifikacije i tretmana djece i mladih s poremećajima u ponašanju. Uzorak je brojio 124 ispitanika s aktivnim i 75 ispitanika s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju. Rezultati pokazuju da postoje statistički značajne razlike u samoprocjeni pojma o sebi ispitanika s aktivnim i ispitanika s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju. Statistički značajno lošiju samoprocjenu pojma o sebi nalazi se kod ispitanika koji ispoljavaju aktivne oblike poremećaja u ponašanju, Sto omogućuje planiranje primjerenijih oblika tretmanskih aktivnosti.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Ustanove:
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nivex Koller-Trbović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Koller-Trbović, Nivex
Razlike u samoprocjeni slike o sebi djece s aktivnim i djece s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju // Kriminologija & socijalna integracija, 3 (1995), 1; 71-77 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Koller-Trbović, N. (1995) Razlike u samoprocjeni slike o sebi djece s aktivnim i djece s pasivnim oblicima poremećaja u ponašanju. Kriminologija & socijalna integracija, 3 (1), 71-77.
@article{article, author = {Koller-Trbovi\'{c}, N.}, year = {1995}, pages = {71-77}, keywords = {pojam o sebi, samoprocjena, aktivni i pasivni oblici poreme\'{c}aja u pona\v{s}anju}, journal = {Kriminologija and socijalna integracija}, volume = {3}, number = {1}, issn = {1330-2604}, title = {Razlike u samoprocjeni slike o sebi djece s aktivnim i djece s pasivnim oblicima poreme\'{c}aja u pona\v{s}anju}, keyword = {pojam o sebi, samoprocjena, aktivni i pasivni oblici poreme\'{c}aja u pona\v{s}anju} }
@article{article, author = {Koller-Trbovi\'{c}, N.}, year = {1995}, pages = {71-77}, keywords = {self-concept, self-evaluation, active and passive forms of behaviour disorders}, journal = {Kriminologija and socijalna integracija}, volume = {3}, number = {1}, issn = {1330-2604}, title = {The differences in the self-evaluation of the self-image for the children with active and passive behavioural disorders}, keyword = {self-concept, self-evaluation, active and passive forms of behaviour disorders} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • PsychINFO
  • Sociological Abstracts
  • DIRECTORY OF OPEN ACCESS JOURNALS, EBSCO, ProQuest

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font