Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

KVANTIFICIRANJE SPOSOBNOSTI FLOKULACIJE KVASCA Saccharomyces uvarum (CROSBI ID 383551)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Belošević, Mateja KVANTIFICIRANJE SPOSOBNOSTI FLOKULACIJE KVASCA Saccharomyces uvarum / Beluhan, Sunčica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Belošević, Mateja

Beluhan, Sunčica

hrvatski

KVANTIFICIRANJE SPOSOBNOSTI FLOKULACIJE KVASCA Saccharomyces uvarum

U radu su proučavane metode taloženja, odnosno flokulacije pivskog kvasca S. uvarum, putem Helmovog i Stratfordovog testa. Kod obje je metode proučavan utjecaj početne koncentracije stanica (inokuluma), miješanje, uzorkovanje i određivanje postotka istaloženih stanica. Rezultati dobiveni Helmovim testom nisu se razlikovali značajno od onih dobivenih s Stratfordovim test. Prikazani rezultati jasno su pokazali da su obje metode pouzdane za kvantificiranje sposobnosti flokulacije pivskog kvasca S. uvarum.

flokulacija; kvantifikacija; pivski kvasac; Saccharomyces uvarum; taloženje

nije evidentirano

engleski

QUANTIFICATION OF YEAST Saccharomyces uvarum FLOCCULATION ABILITY

nije evidentirano

flocculation; brewer’s yeast; quantification; Saccharomyces uvarum; sedimentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

15.09.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija