KVANTIFICIRANJE SPOSOBNOSTI FLOKULACIJE KVASCA Saccharomyces uvarum (CROSBI ID 383551)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Belošević, Mateja
Beluhan, Sunčica
hrvatski
KVANTIFICIRANJE SPOSOBNOSTI FLOKULACIJE KVASCA Saccharomyces uvarum
U radu su proučavane metode taloženja, odnosno flokulacije pivskog kvasca S. uvarum, putem Helmovog i Stratfordovog testa. Kod obje je metode proučavan utjecaj početne koncentracije stanica (inokuluma), miješanje, uzorkovanje i određivanje postotka istaloženih stanica. Rezultati dobiveni Helmovim testom nisu se razlikovali značajno od onih dobivenih s Stratfordovim test. Prikazani rezultati jasno su pokazali da su obje metode pouzdane za kvantificiranje sposobnosti flokulacije pivskog kvasca S. uvarum.
flokulacija; kvantifikacija; pivski kvasac; Saccharomyces uvarum; taloženje
nije evidentirano
engleski
QUANTIFICATION OF YEAST Saccharomyces uvarum FLOCCULATION ABILITY
nije evidentirano
flocculation; brewer’s yeast; quantification; Saccharomyces uvarum; sedimentation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
15.09.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb