Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma (CROSBI ID 606352)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Lelas, Vesna
hrvatski
Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma
Lječilišni turizam postaje sve značajnija grana turističke ponude pojedinih zemalja svijeta, pa se slijedom njihovih pozitivnih iskustava i u Hrvatskoj čine prvi pomaci k razvoju ovog vida turizma. Posebna pažnja u razvoju lječilišnog turizma treba biti usmjerena na izbor odgovarajućih lokacija za smještaj objekata, izgradnju objekata isključivo visokih kategorija, opremljenost modernom medicinskom opremom, zapošljavanje visoko kvalitetne radne snage (medicinsko osoblje, nutricionisti, pomoćno osoblje), te na izbor gostiju s obzirom na spremnost i mogućnosti plaćanja svojeg liječenja ili oporavka. U kreiranju ponude značajno mjesto bi morala imati i hrana, posebno ona funkcionalna, te hrana iz ekološkog uzgoja. Kreiranje jelovnika treba biti prilagođeno svakom gostu, a posebna pažnja mora se usmjeriti na način pripreme hrane s obzirom na promjene koje se zbivaju na pojedinim sastojcima.
funkcionalna hrana; zdrava prehrana; priprema hrane
nije evidentirano
engleski
The role of food in the health tourism development
nije evidentirano
functional food; helathy nutrition; food processing
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2010.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Lječilišna medicina i turizam
Goran Ivanišević
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor
Podaci o skupu
XI lošinjska škola prirodnih i ljekovitih činitelja "Lječilišna medicina i turizam"
pozvano predavanje
03.09.2010-05.09.2010
Veli Lošinj, Hrvatska