Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma (CROSBI ID 606352)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad

Lelas, Vesna Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma // Lječilišna medicina i turizam / Goran Ivanišević (ur.). Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010

Podaci o odgovornosti

Lelas, Vesna

hrvatski

Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma

Lječilišni turizam postaje sve značajnija grana turističke ponude pojedinih zemalja svijeta, pa se slijedom njihovih pozitivnih iskustava i u Hrvatskoj čine prvi pomaci k razvoju ovog vida turizma. Posebna pažnja u razvoju lječilišnog turizma treba biti usmjerena na izbor odgovarajućih lokacija za smještaj objekata, izgradnju objekata isključivo visokih kategorija, opremljenost modernom medicinskom opremom, zapošljavanje visoko kvalitetne radne snage (medicinsko osoblje, nutricionisti, pomoćno osoblje), te na izbor gostiju s obzirom na spremnost i mogućnosti plaćanja svojeg liječenja ili oporavka. U kreiranju ponude značajno mjesto bi morala imati i hrana, posebno ona funkcionalna, te hrana iz ekološkog uzgoja. Kreiranje jelovnika treba biti prilagođeno svakom gostu, a posebna pažnja mora se usmjeriti na način pripreme hrane s obzirom na promjene koje se zbivaju na pojedinim sastojcima.

funkcionalna hrana; zdrava prehrana; priprema hrane

nije evidentirano

engleski

The role of food in the health tourism development

nije evidentirano

functional food; helathy nutrition; food processing

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2010.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Lječilišna medicina i turizam

Goran Ivanišević

Zagreb: Hrvatski lječnički zbor

Podaci o skupu

XI lošinjska škola prirodnih i ljekovitih činitelja "Lječilišna medicina i turizam"

pozvano predavanje

03.09.2010-05.09.2010

Veli Lošinj, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija