Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodi od krumpira (CROSBI ID 383397)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Vidaković, Kristina Proizvodi od krumpira / Nedić Tiban, Nela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2013

Podaci o odgovornosti

Vidaković, Kristina

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Proizvodi od krumpira

Prerada krumpira i zamjena potrošnje svježeg krumpira različitim oblicima konzerviranog, proteklih je desetljeća u razvijenim zemljama neprekidno rasla. Kakvoća takvih proizvoda u velikoj mjeri ovisi o sortnim značajkama krumpira, o specifičnoj masi (težini) i kemijskom sastavu, prije svega o udjelu ukupne suhe tvari, škroba i (reducirajućih) šećera, te o uvjetima čuvanja (skladištenja) do trenutka prerade. U radu su opisani proizvodi od krumpira i njihova namjena, upravo iz razloga što potrošači sve više povećavaju zahtjeve za hranom koja omogućuje što jednostavniju pripremu i malo utrošenog vremena. Ovim zahtjevima se udovoljava razvojem i poboljšanjem procesa proizvodnje te povećanjem raznolikosti i količine samih proizvoda, u čemu prednjače smrznuti proizvodi, osobito pommes frites. Također je opisan postupak proizvodnje minimalno procesiranog krumpira, koji danas zauzima sve značajnije mjesto.

krumpir ; skladištenje ; prerada ; proizvodi od krumpira

nije evidentirano

engleski

Potato products

nije evidentirano

potato ; storage ; processing ; potato products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

02.10.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice