Proizvodi od krumpira (CROSBI ID 383397)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Vidaković, Kristina
Nedić Tiban, Nela
hrvatski
Proizvodi od krumpira
Prerada krumpira i zamjena potrošnje svježeg krumpira različitim oblicima konzerviranog, proteklih je desetljeća u razvijenim zemljama neprekidno rasla. Kakvoća takvih proizvoda u velikoj mjeri ovisi o sortnim značajkama krumpira, o specifičnoj masi (težini) i kemijskom sastavu, prije svega o udjelu ukupne suhe tvari, škroba i (reducirajućih) šećera, te o uvjetima čuvanja (skladištenja) do trenutka prerade. U radu su opisani proizvodi od krumpira i njihova namjena, upravo iz razloga što potrošači sve više povećavaju zahtjeve za hranom koja omogućuje što jednostavniju pripremu i malo utrošenog vremena. Ovim zahtjevima se udovoljava razvojem i poboljšanjem procesa proizvodnje te povećanjem raznolikosti i količine samih proizvoda, u čemu prednjače smrznuti proizvodi, osobito pommes frites. Također je opisan postupak proizvodnje minimalno procesiranog krumpira, koji danas zauzima sve značajnije mjesto.
krumpir ; skladištenje ; prerada ; proizvodi od krumpira
nije evidentirano
engleski
Potato products
nije evidentirano
potato ; storage ; processing ; potato products
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
02.10.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek