Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Današnje mogućnosti liječenja zloćudnih bolesti u djece (Pedijatrija danas: novosti u nas i u svijetu) (CROSBI ID 745610)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Konja, Josip ; Rajić, Ljubica ; Femenić, Ranka ; Bilić, Ernest ; Pavlović, Maja ; Krnić Nevena ; Aničić, Mirna Današnje mogućnosti liječenja zloćudnih bolesti u djece (Pedijatrija danas: novosti u nas i u svijetu) / Tješić-Drinković, Duška ; Vuković, Jurica ; Barišić, Nina (ur.). Zagreb: Medicinska naklada, 2012. 120..

Podaci o odgovornosti

Konja, Josip ; Rajić, Ljubica ; Femenić, Ranka ; Bilić, Ernest ; Pavlović, Maja ; Krnić Nevena ; Aničić, Mirna

Tješić-Drinković, Duška ; Vuković, Jurica ; Barišić, Nina

hrvatski

Današnje mogućnosti liječenja zloćudnih bolesti u djece (Pedijatrija danas: novosti u nas i u svijetu)

Da bi se postigli dobri rezultati, visok postotak dugotrajnog preživaljenja te izlječenja potrebno je što ranije postaviti dijagnozu, utvrditi proširenost bolesti te primijeniti odgovarajuu terapiju koja se najčešće sastoji od kemoterapije sa ili bez kirruškog zahvata i radioterapije, a po potrebi i primjeni transplantacije koštane srži odnosno perifernih matičnihstanica. Liječenje je najčešže izrazito agresivno praćeno brojnim ranim te kasnim komplikacijama koje su često po život opasne. Izrazito je skupo, ali i efikasno s obzirom da se većina bolesnika dana može izliječiti.

maligne bolesti; djeca; liječenje

nije evidentirano

engleski

Advanced Treatment of Malignant Diseases in Children (Pediatrics Nowadays ; News Here and Over the Word)

nije evidentirano

malignant diseases; children; treatment

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

120

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano