Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 672668

Dvodnevno konjičko natjecanje u okviru 47. Đakovačkih vezova. Živić slavio u jednoprezima, Anđan u dvoprezima, a Munduković na preponama.


Baban Mirjana
Dvodnevno konjičko natjecanje u okviru 47. Đakovačkih vezova. Živić slavio u jednoprezima, Anđan u dvoprezima, a Munduković na preponama. // Agroglas, 317 (2013), 24-25 (podatak o recenziji nije dostupan, popularni članak, stručni)


Naslov
Dvodnevno konjičko natjecanje u okviru 47. Đakovačkih vezova. Živić slavio u jednoprezima, Anđan u dvoprezima, a Munduković na preponama.
(Two-day equestrian competition during the 47th “Đakovački vezovi“ folklore festival. Živić won single-horse driving , Andjan pair – horse driving and Munduković jumping)

Autori
Baban Mirjana

Izvornik
Agroglas (1333-1728) 317 (2013); 24-25

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, popularni članak, stručni

Ključne riječi
Konji; zaprežni sport; preponski sport
(Horses; driving; show jumping)

Sažetak
U organizaciji Državne ergele Đakovo i Lipik, u okviru 47. Đakovačkih vezova održano je dvodnevno konjičko natjecanje na hipodromu Pastuharne Đakovo. U subotu (06. srpnja), održano je I kolo Croatia cupa u vožnji jednoprega i dvoprega i II kolo juniorskog prvenstva RH u vožnji dvoprega. U nedjelju (07. srpnja), održano je pet preponskih utakmica u zatvorenoj jahaonici pred prepunim gledalištem te revijalna kombinirana utakmica u vožnji dvoprega.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)POVEZANOST RADA


Projekt / tema
079-0790466-0601 - Analiza i genetsko unapređivanje sportskih pasmina konja u Hrvatskoj (Mirjana Baban, )

Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Autor s matičnim brojem:
Mirjana Baban, (171184)