Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 672661

Pojedinačno juniorsko i ekipno zlato Croatia cupa u endurance za KK „Ramarin“. Šampionska obitelj Samardžić


Baban Mirjana
Pojedinačno juniorsko i ekipno zlato Croatia cupa u endurance za KK „Ramarin“. Šampionska obitelj Samardžić // Agroglas, 300 (2012), 45-47 (podatak o recenziji nije dostupan, popularni članak, stručni)


Naslov
Pojedinačno juniorsko i ekipno zlato Croatia cupa u endurance za KK „Ramarin“. Šampionska obitelj Samardžić
(Ramarin Horse Riding Club Wins Gold Medals for Junior Individuals and Teams at the Croatia Cup Endurance Horse Riding Competition. The Samardžić Family are the Champions)

Autori
Baban Mirjana

Izvornik
Agroglas (1333-1728) 300 (2012); 45-47

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, popularni članak, stručni

Ključne riječi
Konji; endurance; Hrvatska
(Horses; endurance; Croatia)

Sažetak
Konjički klub „Ramarin“ ove godine je bio organizator šestog kola i finala Croatia cupa. Klub se nalazi u reprezentativnim prostorima Ranča „Ramarin“ u Garčinu, koji je izgrađen po svim europskim standardima, u sklopu kojeg se nalaze štala s boksovima za 20 konja, ograđeni manjež za školu jahanja i treninge, veliki ograđeni prostor za slobodno kretanje i ispašu konja na kojem je izgrađena staza za utakmice u preponskom jahanju Derby, dva manja vanjska boksa za kobile i ždrebad te silos za zrnatu hranu i hala za sijeno i slamu. Na Ranču se također nalaze i 4 jezera i vodena prepreka, a jedno jezero je izgrađeno u obliku konja. U funkciji je i osam korala za konje te novoizgrađena spavaonica za natjecatelje i posjetitelje s 40 ležaja i blagovaonicom te sanitarnim čvorovima. U sklopu glavne zgrade nalazi se učionica gdje jahači i natjecatelji stječu znanja o konjima i konjičkom sportu. Trenutno se na Ranču nalazi 27 konja s podmlatkom. Na zahtjevnoj stazi finala Croatia cupa dobili smo ukupne juniorske i seniorske pobjednike. U juniorskoj kategoriji pobijedio je Marin Samardžić na grlu Havas (KK Ramarin), drugo mjesto je osvojila Karla Šebalj i Sonik (KK Hiperion), a treće Lidija Keber i Paša (KK Ferdinandovac). U seniorskoj kategoriji pobijedio je Gordan ml. Šebalj i Sany (KK Hiperion). Druga je bila Petra Šebelić i Wolf (KK Manjadvorci), a treći Damir Samardžić i Piogga (KK Ramarin). Titulu ekipnih pobjednika ponijeli su jahači KK „Ramarin“.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)POVEZANOST RADA


Projekt / tema
079-0790466-0601 - Analiza i genetsko unapređivanje sportskih pasmina konja u Hrvatskoj (Mirjana Baban, )

Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Autor s matičnim brojem:
Mirjana Baban, (171184)