Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

What Does EU Internal Market Bring to Croatian Entrepreneurs (CROSBI ID 773522)

Druge vrste radova | popularni rad

Goldner Lang, Iris What Does EU Internal Market Bring to Croatian Entrepreneurs // Zbornik 50. susreta pravnika u Opatiji 2012. 2012.

Podaci o odgovornosti

Goldner Lang, Iris

engleski

What Does EU Internal Market Bring to Croatian Entrepreneurs

Unutarnje tržište Europske unije temelji se na funkcioniranju četiri temeljne tržišne slobode: slobode kretanja robe, radnika, usluga i kapitala. Projekt stvaranja unutarnjeg tržišta samo je jedan, ali iznimno važan razlog europske integracije. U ovom će radu biti riječ upravo o funkcioniranju unutarnjeg tržišta, njegovim osnovnim zakonitostima, koristima i dopuštenim odstupanjima. Rad će navedenoj tematici pristupiti putem analize slobode kretanja robe. Problematici će se pristupiti davanjem niza primjera ne samo iz prakse Suda EU, već i iz Hrvatske kako bi se što vjerodostojnije objasnila pravila igre na unutarnjem tržištu. U zaključnom će se dijelu nastojati sumirati prethodna analiza i upozoriti koje su posljedice dosadašnjeg razvoja prava unutarnjeg tržišta Europske unije za stvaranje subjektivnih prava te istovremeno postojanje obveza država članica na poštivanje prava EU.

internal market; European Union; free movement

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik 50. susreta pravnika u Opatiji 2012

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pravo