Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Marijana Belaj, Milijuni na putu. Antropologija hodočašća i sveto tlo Međugorja, Naklada Jesenski i Turk, Zagreb 2013., 263. str. (CROSBI ID 773498)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Blagaić Bergman, Marina Marijana Belaj, Milijuni na putu. Antropologija hodočašća i sveto tlo Međugorja, Naklada Jesenski i Turk, Zagreb 2013., 263. str. // Etnološka tribina. 2013.

Podaci o odgovornosti

Blagaić Bergman, Marina

hrvatski

Marijana Belaj, Milijuni na putu. Antropologija hodočašća i sveto tlo Međugorja, Naklada Jesenski i Turk, Zagreb 2013., 263. str.

Autorica Marijana Belaj bavi se stvaranjem svetoga kroz prakse uobličujući pritom domišljatu sintagmu o stvarnosti svetoga. Kao osnovna istraživačka pitanja autorica je odredila način uspostave hodočasničkoga odredišta i način na koji hodočasničko odredište utjelovljuje sveto te moduse oblikovanje hodočasničkih iskustava, u okviru čega i način na koji na njih utječe hodočasničko mjesto. Zanima je, s druge strane, kako se mjesto prilagođuje hodočasnicima i kako se hodočasničko odredište prilagođuje svakodnevici domaćeg stanovništva te postoje li i kakve su prakse desakralizacije hodočasničkoga mjesta. Povezanost značenja mjesta sa širim religijskim, društvenim, političkim i ekonomskim pitanjima naglašena je kao važan istraživački okvir kroz koji će autorica tijekom knjige interpretirati hodočasničko Međugorje.

Međugorje; hodočašće; antropologija

nije evidentirano

engleski

Marijana Belaj, Milijuni na putu. Antropologija hodočašća i sveto tlo Međugorja, Naklada Jesenski i Turk, Zagreb 2013., 263. str.

nije evidentirano

Međugorje; piligrimage; anthropology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Etnološka tribina

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Etnologija i antropologija