Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Trsteno. Ljetnikovac Gučetić (Gozze) - elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja, svezak I i II (CROSBI ID 773496)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Majer Jurišić, Krasanka Trsteno. Ljetnikovac Gučetić (Gozze) - elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja, svezak I i II // Hrvatski restauratorski zavod. 2013.

Podaci o odgovornosti

Majer Jurišić, Krasanka

hrvatski

Trsteno. Ljetnikovac Gučetić (Gozze) - elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja, svezak I i II

Provedena konzervatorsko-restauratorska istraživanja obuhvatila su ispitivanje zidnih obojenja i oslika, ispitivanje žbukanih slojeva i pigmenata, ispitivanje stanja kamena, drvenih grednika, vratnica i prozorske stolarije, podnih obloga, ranijeg prostornog rasporeda, svođenja, veličine i oblika otvora, građevinskih konstrukcija te dekorativnih elemenata na pročeljima. Rezultati svih istraživanja, zajedno s tekstom o povijesti izgradnje i arhitektonskim karakteristika ljetnikovca, prijedlogom prezentacije i smjernicama za obnovu predstavljeni su u Elaboratu.

Trsteno; obitelj Gučetić; ljetnikovac; perivoj; renesansa; 19. stoljeće

nije evidentirano

engleski

Trsteno. Villa Gučetić (Gozze) -Conservation research

nije evidentirano

Trsteno; family Gučetić; villa; gardens; Renaissance; 19th century

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatski restauratorski zavod

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest umjetnosti