Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pogodnost ISO normi u ocjenjivanju kvalitete TK25 (CROSBI ID 773381)

Druge vrste radova | ostalo

Puceković, Branko Pogodnost ISO normi u ocjenjivanju kvalitete TK25 // 9. savjetovanje Kartografija i geoinformacije, Zadar 20-22. studenoga 2013.. 2013.

Podaci o odgovornosti

Puceković, Branko

hrvatski

Pogodnost ISO normi u ocjenjivanju kvalitete TK25

Elementi kvalitete prema preporuci ICA-e odnose se na digitalne podatke. Pretpostavljamo da je moguće primijeniti iste elemenata kvalitete i na tiskane karte. Svrha ove prezentacije je ispitati mogućnosti provjere kvalitete karte otisnute na papiru primjenom ISO normi i suvremene metodologije i kriterija kvalitete. Kvaliteta Topografske karte u mjerilu 1:25 000 (TK25) karte ispitana je tijekom njezine izrade u Hrvatskom geodetskom institutu (HGI). Cilj je prepoznati primjedbe, pogreške i nedostatke u smislu suvremene terminologije. Da li ih prepoznaju suvremeni izdavači (proizvođači) i korisnici? U tom prepoznavanju javljaju se i neizbježne dileme jer su elementi i podelemeti kvalitete međusobno povezani. Stoga je neke primjedbe teško i/ili nemoguće svrstati samo u jedan element kvalitete. O takvim pojavama raspravlja se u ovom članku.

ISO norme; elementi kvalitete; mjere kvalitete; TK25

nije evidentirano

engleski

The suitability of ISO standards in evaluating the quality of TK25

nije evidentirano

ISO standards; quality elements; quality measures; TK25

nije evidentirano

Podaci o izdanju

9. savjetovanje Kartografija i geoinformacije, Zadar 20-22. studenoga 2013.

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geodezija