Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Nutritivna svojstva narančastog batata (CROSBI ID 382794)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vuketić, Ivana Nutritivna svojstva narančastog batata / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Vuketić, Ivana

Dobričević, Nadica

hrvatski

Nutritivna svojstva narančastog batata

Za istraživanje je korišten zadebljali korijen narančastog batata skladišten u hladnom i tamnom prostoru. Tijekom skladištenja od 180 dana pratio se gubitak mase kao i promjene nutritivnog sastava. Nutritivne vrijednosti svježeg i skladištenog batata utvrđene su kemijskim analizama, a promjene mase vaganjem nakon 30, 60, 90, 120, 150 i 180 dana skladištenja.Vrijednosti suhe tvari iznosile su od 21, 89 do 25, 38 % ; ukupne kiselosti od 0, 09 do 0, 11% ; pH od 6, 06 do 6, 20 ; topiva suha tvar od 10, 77 do 12, 23% ; vitamin C od 9, 41 do 13, 96 mg/100 g ; beta karoten od 19, 01 do 24, 70 mg/100g ; fenoli od 27, 33 do 103, 73 mgGAE/100g ; neflavonoidi od 19, 55 do 75, 03 mgGAE/100g ; flavonoidi od 3, 56 do 28, 70mgGAE/100g ; škrob od 8, 83 do 15, 30% ; maltoza od 0, 11 do 0, 84% ; saharoza od 1, 65 do 3, 47% i glukoza od 0, 59 do 1, 79%.

kemijske analize; batat; skladištenje

nije evidentirano

engleski

Nutritinal characteristics of Orange Sweet Potato

nije evidentirano

chemical analysea; sweet potato; storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

19.12.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)