Nutritivna svojstva narančastog batata (CROSBI ID 382794)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Vuketić, Ivana
Dobričević, Nadica
hrvatski
Nutritivna svojstva narančastog batata
Za istraživanje je korišten zadebljali korijen narančastog batata skladišten u hladnom i tamnom prostoru. Tijekom skladištenja od 180 dana pratio se gubitak mase kao i promjene nutritivnog sastava. Nutritivne vrijednosti svježeg i skladištenog batata utvrđene su kemijskim analizama, a promjene mase vaganjem nakon 30, 60, 90, 120, 150 i 180 dana skladištenja.Vrijednosti suhe tvari iznosile su od 21, 89 do 25, 38 % ; ukupne kiselosti od 0, 09 do 0, 11% ; pH od 6, 06 do 6, 20 ; topiva suha tvar od 10, 77 do 12, 23% ; vitamin C od 9, 41 do 13, 96 mg/100 g ; beta karoten od 19, 01 do 24, 70 mg/100g ; fenoli od 27, 33 do 103, 73 mgGAE/100g ; neflavonoidi od 19, 55 do 75, 03 mgGAE/100g ; flavonoidi od 3, 56 do 28, 70mgGAE/100g ; škrob od 8, 83 do 15, 30% ; maltoza od 0, 11 do 0, 84% ; saharoza od 1, 65 do 3, 47% i glukoza od 0, 59 do 1, 79%.
kemijske analize; batat; skladištenje
nije evidentirano
engleski
Nutritinal characteristics of Orange Sweet Potato
nije evidentirano
chemical analysea; sweet potato; storage
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
19.12.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb