Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Geološki lokalitet u Nacionalnom parku Mljet (CROSBI ID 773371)

Druge vrste radova | popularni rad

Fio, Karmen ; Sremac, Jasenka Geološki lokalitet u Nacionalnom parku Mljet // Vijesti Hrvatskoga geološkog društva, 50/1, str. 11-14. 2013.

Podaci o odgovornosti

Fio, Karmen ; Sremac, Jasenka

hrvatski

Geološki lokalitet u Nacionalnom parku Mljet

Sustavna geološka istraživanja na otoku Mljetu započela su izradom geološke karte, a intenzivirana su krajem devedesetih godina prošlog i početkom ovog stoljeća. Na inicijativu Parka na terenu su prilikom osnovnih geoloških istraživanja prikupljani uzorci različitih stijena i za "Geološki lokalitet", za koji je osmišljena lokacija u blizini Uprave Parka. Prikupljanje uzoraka za postavljanje geološkog lokaliteta započeo je, u suradnji s Parkom, Hrvatski geološki institut, da bi s opisivanjem uzoraka i izradom tabli uz svaki od uzoraka nastavio Geološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. "Geološki lokalitet" prikazuje reprezentativne naslage otoka iz razdoblja od jure do kvartara, s pridruženim tablama s osnovnim informacijama o geologiji otoka i geološkim pojavama vidljivim na različitim lokacijama na otoku.

Nacionalni park Mljet ; geologija ; geološki lokalitet

nije evidentirano

engleski

Geological locality in the Mljet National Park

nije evidentirano

National Park Mljet ; geology ; geological locality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Vijesti Hrvatskoga geološkog društva, 50/1, str. 11-14

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija

Poveznice