Kontrola higijene pogona prehrambene industrije (CROSBI ID 382666)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Džakić, Mirela
Ačkar, Đurđica
hrvatski
Kontrola higijene pogona prehrambene industrije
U prehrambenoj proizvodnji od izrazite je važnosti osigurati zdravstvenu ispravnost namirnica. Zdravstvena sigurnost hrane obuhvaćena je dobrom proizvođačkom praksomi dobrom higijenskom praksom. Kontrola higijene u pogonu i uočavanje kritičnih točaka je prvi i jedan od najvažnijih koraka u procesu proizvodnje. Cilj svake kontrole higijene i primjene odgovarajućih higijenskih mjera u proizvodnji ogleda se u smanjenju broja mikroorganizama, poboljšanju kvalitete i produženju roka upotrebe proizvoda. Danas se u svijetu u kontroli higijene proizvodnih procesa koriste, pored klasičnih i nove suvremenije metode kao što je ATP bioluminiscencija. Uz navedeno u ovom radu se obrađuju i druge metode kontrole higijene.
sigurnost hrane ; klasične metode ; suvremene metode ; kontrola higijene
nije evidentirano
engleski
Hygiene control in food industry
nije evidentirano
food safety ; classic methods ; contemporary methods ; hygiene control
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
03.12.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek