Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kontrola higijene pogona prehrambene industrije (CROSBI ID 382666)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Džakić, Mirela Kontrola higijene pogona prehrambene industrije / Ačkar, Đurđica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2013

Podaci o odgovornosti

Džakić, Mirela

Ačkar, Đurđica

hrvatski

Kontrola higijene pogona prehrambene industrije

U prehrambenoj proizvodnji od izrazite je važnosti osigurati zdravstvenu ispravnost namirnica. Zdravstvena sigurnost hrane obuhvaćena je dobrom proizvođačkom praksomi dobrom higijenskom praksom. Kontrola higijene u pogonu i uočavanje kritičnih točaka je prvi i jedan od najvažnijih koraka u procesu proizvodnje. Cilj svake kontrole higijene i primjene odgovarajućih higijenskih mjera u proizvodnji ogleda se u smanjenju broja mikroorganizama, poboljšanju kvalitete i produženju roka upotrebe proizvoda. Danas se u svijetu u kontroli higijene proizvodnih procesa koriste, pored klasičnih i nove suvremenije metode kao što je ATP bioluminiscencija. Uz navedeno u ovom radu se obrađuju i druge metode kontrole higijene.

sigurnost hrane ; klasične metode ; suvremene metode ; kontrola higijene

nije evidentirano

engleski

Hygiene control in food industry

nije evidentirano

food safety ; classic methods ; contemporary methods ; hygiene control

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

03.12.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija