Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta AN 10 – Jagodnjak – Ciglana i Čemin – Ciganska pošta, u razdoblju od 7. do 10. listopada 2013. godine (CROSBI ID 773330)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Sekelj Ivančan, Tajana Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta AN 10 – Jagodnjak – Ciglana i Čemin – Ciganska pošta, u razdoblju od 7. do 10. listopada 2013. godine // Institut za arheologiju u Zagrebu. 2013.

Podaci o odgovornosti

Sekelj Ivančan, Tajana

hrvatski

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta AN 10 – Jagodnjak – Ciglana i Čemin – Ciganska pošta, u razdoblju od 7. do 10. listopada 2013. godine

Donose se rezultati probnog arheološkog istraživanja provedenog na dijelu trase autoceste A5, Beli Manastir – Osijek – Svilaj, dionica Beli Manastir – Osijek, na lokalitetu koji se vodi pod nazivom AN 10 Jagodnjak – Ciglana i Čemin – Ciganska pošta na površini od 3901 m2 raspoređenih u 26 sondi. Registrirani su ostaci iz neolitika/eneolitika (naselje) te ranog i razvijenog srednjeg vijeka (naselje i groblje) na sjevernom dijelu nalazišta i brončanodobni i antički ostaci na južnom dijelu nalazišta.

zaštitna arheološka istraživanja

nije evidentirano

engleski

Report on Archaeological Excavation of AN10 – Jagodnjak – Ciglana i Čemin – Ciganska pošta

nije evidentirano

Resque archeological excavation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju u Zagrebu

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija