Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Arheološka dokumentacija Danila pohranjena u Institutu za arheologiju - istraživanja akademika Duje Rendića-Miočevića (CROSBI ID 773325)

Druge vrste radova | ostalo

Buzov, Marija Arheološka dokumentacija Danila pohranjena u Institutu za arheologiju - istraživanja akademika Duje Rendića-Miočevića // Illyrica Antiqua. 2013.

Podaci o odgovornosti

Buzov, Marija

hrvatski

Arheološka dokumentacija Danila pohranjena u Institutu za arheologiju - istraživanja akademika Duje Rendića-Miočevića

Stručno i znanstveno zanimanje za proučavanje Danila pojavilo se početkom 1950-tih godina kada su slučajni nalazi keramike dotada nepoznate prapovijesne keramike potaknuli prva sustavna istraživanja. U to vrijeme objavljeni su u Glasniku Zemaljskog muzeja novi ilirski epigrafički spomenici, rad Duje Rendića-Miočevića. Prvi nalazi iz antičkog razdoblja vezani su uz kopanje kanala za postavljanje vodovodnih cijevi, a riječ je o većim kamenim blokovima s profilacijom. Ovim otkrićem započela su sustavna arheološka istraživanja koja će se odvijati od 1958., s kraćim prekidom do 1971. godine. Nositelj istraživanja bio je Filozofski fakultet do 1971. godine, u suradnji s Muzejom grada Šibenika. Voditelj istraživanja bio je akademik Duje Rendić-Miočević. Radovi prestaju do 1981. godine kada su obnovljeni. Tada se umirovljeni prof. dr. Duje Rendić-Miočević kao tajnik Razreda za društvene djelatnosti JAZU, vraća Danilu. Istraživanja su odvijala 1981., 1984. te 1986. godine. U priopćenju će govoriti o arheološkoj dokumentaciji Danila koja je pohranjena u Institutu za arheologiju.

arheološka dokumentacija; Danilo; istraživanja

Sažetak je napisan i na engleskom jeziku.

engleski

Archaeological documentation of the site of Danilo preserved at the Institute of Archaeology:The researches of the academician Duje Rendić-Miočević

nije evidentirano

archaeological documentation; Danilo; researches

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Illyrica Antiqua

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija