Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prikaz knjige "Industrija osiguranja u Hrvatskoj - promjene u okruženju, novi proizvodi, regulacija i upravljanje rizikom" (CROSBI ID 773307)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Ivanišević Hernaus, Ana Prikaz knjige "Industrija osiguranja u Hrvatskoj - promjene u okruženju, novi proizvodi, regulacija i upravljanje rizikom" // Grafit-Gabrijel d.o.o.. 2012.

Podaci o odgovornosti

Ivanišević Hernaus, Ana

hrvatski

Prikaz knjige "Industrija osiguranja u Hrvatskoj - promjene u okruženju, novi proizvodi, regulacija i upravljanje rizikom"

Knjiga „Industrija osiguranja u Hrvatskoj - promjene u okruženju, novi proizvodi, regulacija i upravljanje rizikom“ rad je 25 autora, stručnjaka iz prakse i znanstvenika, a uredili su je prof. dr. sc. Drago Jakovčević i dr. sc. Jakša Krišto. Znanstvena monografija prikazuje poslovanje društava za osiguranje kao vrlo značajnih financijskih institucija, i to u kontekstu suvremenih promjena, utjecaja financijske krize i važnosti učinkovitog upravljanja rizicima te u kontekstu dinamične i zahtjevne prilagodbe regulativnom okviru. Po svom sadržaju knjiga predstavlja originalno djelo koje se pristupom i tematikom razlikuje od dosadašnje literature objavljene iz područja osiguranja u Republici Hrvatskoj. Posebnu vrijednost daje joj doprinos brojnih autora koji s različitim znanjima i iskustvima oblikuju sveobuhvatnu i izrazito sadržajnu cjelinu. Svojom aktualnošću, bogatim sadržajem i jasnim načinom i stilom izlaganja, knjiga omogućava cjelovito razumijevanje i produbljivanje znanja o poslovanju društava za osiguranje. Namijenjena je svima koji se u svom djelokrugu rada bave osiguranjem i reosiguranjem. Svakako je treba preporučiti zaposlenicima u osiguranju kao pregled izabranih i međusobno povezanih tema te kao pomoć u oblikovanju strategije i prakse poslovanja. Knjiga je također korisna i zanimljiva regulatornim i nadzornim tijelima, djelatnicima ostalih financijskih institucija koje su poslovno povezane s društvima za osiguranje, ali i studentima i drugima zainteresiranima za osiguranje i financijski sustav, bilo s teorijskog ili stručnog stajališta. Ova znanstvena monografija predstavlja vrijedno, originalno i kvalitetno djelo, kojim su se njegovi autori uvjerljivo predstavili kao poznavatelji područja osigurateljne teorije i prakse.

industrija osiguranja; upravljanje rizikom; regulacija

nije evidentirano

engleski

Book review "Insurance industry in Croatia - changes in business environment, new products, regulation and risk management"

nije evidentirano

insurance industry; risk management; regulation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Grafit-Gabrijel d.o.o.

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija