Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Projektiranje ugrađenih računalnih sustava - Laboratorijske vježbe (CROSBI ID 741429)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Vučić, Mladen ; Petrinović, Davorka Projektiranje ugrađenih računalnih sustava - Laboratorijske vježbe / Vučić, Mladen (ur.). Zagreb: Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, 1999. 179..

Podaci o odgovornosti

Vučić, Mladen ; Petrinović, Davorka

Vučić, Mladen

hrvatski

Projektiranje ugrađenih računalnih sustava - Laboratorijske vježbe

Razvoj elektroničkog uređaja u općem slučaju sadrži komponenata (ASIC, gate array i sl.), razvoj programske podrške (software), razvoj sklopovlja te razvoj elektromehaničkih komponenata. Integracijom navedenih dijelova sustava dobiva se prototip koji je polazna točka u lancu proizvodnje finalnog uređaja. Ideja, izrada specifikacija uređaja, osmišljavanje sklopovlja i programske podrške, tehnika projektiranja pojedinih dijelova sustava i na kraju, postupak uhodavanja prototipa, teme su koje će biti razmatrane na predavanjima predmeta Projektiranje ugrađenih računarskih sustava. Laboratorijske vježbe imaju zadatak da budućeg inženjera provedu kroz pojedine faze projektiranja elektroničkog uređaja. Ideja vježbi je da pokaže u praksi razvojne alate i njihovu upotrebu, ilustrirati tehnike koje se koriste u razvojnim laboratorijima te ukazati na glavne momente u pojedinim fazama razvoja. Cilj je osposobiti budućeg inženjera za samostalan rad na razvoju elektroničkog sustava. Niz laboratorijskih vježbi obuhvaća rad sa komponentama PAL i XILINX, te mikrokontrolere serije 8051. Na primjeru tih komponenata bit će pokazan rad sa razvojnim sustavima te sklopovskim i programskim alatima.

mikrokontroler; ugrađeni računalni sustav; dizajn digitalnog sustava

nije evidentirano

engleski

Embeeded system design - practicum

nije evidentirano

microntroller; embeeded system; digital system design

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

179

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika