Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Metoda kvantitativne deskriptivne analize u senzorskoj procjeni jogurta (CROSBI ID 333845)

Ocjenski rad | diplomski rad

Štefoković, Ivica Metoda kvantitativne deskriptivne analize u senzorskoj procjeni jogurta / Vahčić, Nada (mentor); -- (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Štefoković, Ivica

Vahčić, Nada

--

hrvatski

Metoda kvantitativne deskriptivne analize u senzorskoj procjeni jogurta

Deskriptivna analiza je postupak opisivanja svojstava proizvoda koja pri ocjenjivanju proizvoda u potpunosti uzima u obzir svaki percipirani osjet: vizualni, slušni, olfaktorni, kinestetički. Iako je ova metoda deskriptivne analize na području SAD u primjeni već 30-tak godina, naročito u industriji piva gdje je i razvijena, svoju primjenu tek je u novije vrijeme našla i na našima prostorima. Od svih postojećih metoda u kvantitativnoj deskriptivnoj analizi uklonjene su mane svih prethodnih, a posebna prednost te metode je mogućnost grafičkog prikaza dobivenih rezultata pomoću tzv. paukove mreže koja nanesena na prozirnu foliju može biti korištena kao standard s kojom će se uspoređivati rezultati dnevne proizvodnje.

deskriptivna senzorska analiza; Q.D.A.-metoda

nije evidentirano

engleski

Quantitative descriptive analysis method in sensory evaluation of yoghurt

nije evidentirano

descriptive sensory analysis; Q.D.A.-method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

59

22.09.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano