Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Moja Rijeka : Priručnik za zavičajnu nastavu u riječkim osnovnim školama (CROSBI ID 745547)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Đekić, Velid ; Visinko, Karol ; Mišković, Ivan: Vranjić, Ivan Moja Rijeka : Priručnik za zavičajnu nastavu u riječkim osnovnim školama. Rijeka: Grad Rijeka, 2012. 76..

Podaci o odgovornosti

Đekić, Velid ; Visinko, Karol ; Mišković, Ivan: Vranjić, Ivan

hrvatski

Moja Rijeka : Priručnik za zavičajnu nastavu u riječkim osnovnim školama

Karol Visinko je autorica metodičkoga instrumentarija ovoga priručnika. Sadržaji su u metodičkome instrumentariju usmjereni na terenski rad i istraživanja kulturoloških, povijesnih, jezičnih i komunikacijskih vrijednosti grada Rijeke, u poveznici s nizom odgojnih vrijednosti koje se tiču pojedinca i društva, ponajprije učenika i škole. Težište je u razvijanju odnosa prema gradu Rijeci danas, s potrebnim dodirima s prošlošću. U 33 teme mogu se iščitati različiti zadatci kojima učenici sa svojim voditeljima, po svome izboru ulaze u mnoge sastavnice odgoja i obrazovanja kao što su književnost, kazalište, film, likovne umjetnosti, glazba, povijest, geografija, prirodoslovlje. Među oblicima poučavanja i učenja preteže suradničko učenje i individualni rad. Što se tiče kompetencija, osobito je zastupljena komunikacijska kompetencija na materinskome jeziku, metodička kompetencija (učiti kako učiti) i digitalna kompetencija, zatim socijalna i građanska i kompetencija kulturnoga izražavanja te kompetencija u prirodoslovlju i tehnici, donkle inicijativnost i poduzetnost i komunikacijska kompetencija na stranim jezicima. Izbor umnogome ovisi i o inventivnosti učitelja voditelja zavičajne nastave.

Rijeka; staro i novo; istraživanje; povijest; slušanje; govorenje; čitanje i pisanje

2. dopunjeno izd.- 2013.

engleski

My Rijeka : Manual for homeland curriculum in elementary school

nije evidentirano

Rijeka; of old and today. investigation; history; listening; speaking; reading and writing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rijeka: Grad Rijeka

76

2012.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7466-30-5

Povezanost rada

Pedagogija, Filologija