Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta neprofitnih medija, Studija 2. (CROSBI ID 773162)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Peruško, Zrinjka ; Zember, Adela ; Vozab, Dina Kvaliteta neprofitnih medija, Studija 2. // Centar za istraživanje medija i komunikacije FPZG@UNIZG, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. 2013.

Podaci o odgovornosti

Peruško, Zrinjka ; Zember, Adela ; Vozab, Dina

hrvatski

Kvaliteta neprofitnih medija, Studija 2.

Cilj ove istraživačke studije bila je evaluacija kvalitete sadržaja odabranih neprofitnih medijskih portala (civilnodrustvo.hr, h- alter.org, infozona.hr i kulturpunkt.hr) i odabranih radijskih i TV emisija u produkciji organizacija civilnog društva (Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura plus, Udruga Fantastično dobra institucija FADE IN i Udruga za razvoj radijskih programa Radio mreža). Kvaliteta medijskog sadržaja definirana je u odnosu na unutarnje i vanjske parametre, tj. na profesionalne novinarske/medijske norme i na normativna očekivanja o učinku i javnom doprinosu medija. U skladu s tim je izvedena i evaluacija kvalitete, utemeljena na dovođenju u veze rezultata analize sadržaja i evaluacijskih mjerila.

neprofitni mediji; kvaliteta sadržaja

nije evidentirano

engleski

Nonprofit Media Quality, Study 2

nije evidentirano

nonprofit media; content quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Centar za istraživanje medija i komunikacije FPZG@UNIZG, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti, Sociologija