Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Šute li (ili što nam govore) narativna vrela o slavonskim gradskim naseljima tijekom srednjeg vijeka? (CROSBI ID 603682)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Karbić, Marija Šute li (ili što nam govore) narativna vrela o slavonskim gradskim naseljima tijekom srednjeg vijeka? // Drugi Trienalle međunarodnog znanstvenog skupa “Grad hrvatskog srednjovjekovlja: Slika grada u narativnim vrelima – stvarnost i/ili fikcija?” Zagreb, Hrvatska, 02.12.2013-03.12.2013

Podaci o odgovornosti

Karbić, Marija

hrvatski

Šute li (ili što nam govore) narativna vrela o slavonskim gradskim naseljima tijekom srednjeg vijeka?

U izlaganju se govori o narativnim vrelima koja se odnose na (ili se barem djelomično dotiču) prostora savsko-dravskog međurječja u srednjem vijeku, a koja bi se mogla koristiti pri istraživanju urbanih jezgri ovoga područja, te se upozorava na važnost narativnih dijelova u drugim tipovima vrela (poput kraljevskih isprava ili sudskih spisa). Nastoji se odgovoriti na sljedeća pitanja: Govore li pojedine vrste narativnih vrela o gradskim naseljima ovoga prostora ili ne? Kakva je slika grada u pojedinima od njih, s obzirom na njihov karakter, razdoblje u kojem su nastali, namjenu i autora?

gradska naselja; Slavonija; srednji vijek; narativna vrela

nije evidentirano

engleski

Are narrative sources silent about medieval Slavonian towns, and if they not, what are they telling us?

nije evidentirano

urban settlements; Slavonia; Middle Ages; narrative sources

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Drugi Trienalle međunarodnog znanstvenog skupa “Grad hrvatskog srednjovjekovlja: Slika grada u narativnim vrelima – stvarnost i/ili fikcija?”

predavanje

02.12.2013-03.12.2013

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Povijest