Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Modeliranje i sinteza glazbenih instrumenata u realnom vremenu korištenjem Matlaba (CROSBI ID 381649)

Ocjenski rad | diplomski rad

Sokolić, Ivan Modeliranje i sinteza glazbenih instrumenata u realnom vremenu korištenjem Matlaba / Petrinović, Davor (mentor); Zagreb, Fakultet elektrotehnike i računarstva, . 2011

Podaci o odgovornosti

Sokolić, Ivan

Petrinović, Davor

hrvatski

Modeliranje i sinteza glazbenih instrumenata u realnom vremenu korištenjem Matlaba

Zadatak ovog diplomskog rada bio je obraditi postupke sinteze i modeliranja glazbenih instrumenata u programskoj okolini MATLAB-a. Obrad¯uju se tri glavne metode sinteze: sinteza frekvencijskom modulacijom (FM sinteza), sinteza valnim tablicama (wavetable sinteza) te fizikalno modeliranje instrumenata pomo´cu Karplus-Strong algoritma. Opisan je i postupak detektiranja i manipulacije MIDI poruka, koje se šalju u programsku okolinu MATLAB-a pomo´cu sintesajzera spojenog preko MIDI-USB kabela na raˇcunalo. Svi postupci su detaljno analizirani, te je diskutirana i numeriˇcka složenost algoritama. Pošto su u radu korištene i MATLAB-ove mogu´cnosti manipulacije Java klasama i metodama, koje su neophodne za implementaciju primanja MIDI poruka, opisane su sve klase i metode koje su korištene u programskom kodu. U dodacima, na kraju rada, nalazi se i potpuni programski kod.

Sinteza instrumenata; FM sinteza; Wavetable sinteza; Fizikalno modeliranje; Karplus-Strong algoritam; MIDI poruke; Sinteza instrumenata u MATLAB-u.

nije evidentirano

engleski

Modeling and synthesis of musical instruments in real time using Matlab

nije evidentirano

Instrument modelling; FM synthesis; Wavetable synthesis; Physical modelling; Karplus-Strong algorithm; MIDI messages; MATLAB musical instrument modelling.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

108

17.06.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Zagreb

Povezanost rada

Elektrotehnika, Računarstvo