Preduvjetni programi Halal standarda (CROSBI ID 603165)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Dugonjić, Aldin ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić Saša
hrvatski
Preduvjetni programi Halal standarda
Prehrambena industrija danas se susreće sa zahtjevima još jednog standarda, HALAL standarda. Hrvatski proizvođači hrane također prilagođavaju svoju proizvodnju zahtjevima navedenog standarda uz pretpostavku značajnog povećanja plasmana hrane na tržišta koja traže takove proizvode. HALAL standard utvrđuje zahtjeve i mjere koje se moraju ispuniti, odnosno poduzeti, kako bi se osigurali uvjeti za dobivanje certifikata za HALAL kvalitetu. Ona predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete, te su kao takovi dopušteni potrošačima hrane muslimanske vjeroispovijesti za korištenje i konzumiranje. Stoga je cilj ovog rada prikazati zahtjeve za HALAL hranu koja se definira kroz dozvoljenu hranu, zabranjenu hranu dodatne zahtjeve vezane za preduvjetne programe DHP (dobre higijenske prakse) i DPP (dobre proizvođačke prakse). Standardizacija takovih proizvoda bazira se na principu dokazivanja sljedivosti HALAL-a u prehrambenom lancu.
HALAL sustav; preduvjetni programi; HALAL kvaliteta
nije evidentirano
engleski
Prerquisite programs and Halal standard
nije evidentirano
Halal system; prerquisite programs; halal quality
nije evidentirano
Podaci o prilogu
63-69.
2008.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
20. SEMINAR DDD i ZUP, NOVINE U DJELATNOSTI DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE, DERATIZACIJE I ZAŠTITE USKLADIŠTENIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA
Korunić, Zlatko
Zagreb: Korunić
978-953-7247-06-05
Podaci o skupu
Globalno zatopljenje-biološke promjene
predavanje
02.04.2008-04.04.2008
Šibenik, Hrvatska