Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 657801

Uloga multimedijskog alata PREZI u interdisciplinarnom obrazovanju


Brlić, Ivan; Skendžić, Aleksandar
Uloga multimedijskog alata PREZI u interdisciplinarnom obrazovanju // Zbornik radova CUC 2013 - Dohvati znanje / Orlović, Ana (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet, 2013. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


Naslov
Uloga multimedijskog alata PREZI u interdisciplinarnom obrazovanju
(Prezi tool as new multimedia concept in education)

Autori
Brlić, Ivan ; Skendžić, Aleksandar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
Zbornik radova CUC 2013 - Dohvati znanje / Orlović, Ana - Zagreb : Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet, 2013

ISBN
978-953-6802-96-8

Skup
15. CARNetova korisnička konferencija CUC 2013

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 20-22.11.2013

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Multimedija; interaktivnost; alat Prezi; prezentacijske tehnike.
(Multimedia; interactivity; Prezi tool; presentation techniques)

Sažetak
Tradicionalna nastavna pomagala ne mogu doprinijeti naprednijoj i interaktivnijoj komunikaciji koja bi potakla raspravu i osigurala kvalitetniju interakciju sa sadržajem u odnosu na nova tehnološka rješenja namijenjena korištenju u nastavnom procesu, učenju u poučavanju. Novo digitalno doba, računalna revolucija i moderne informacijsko-komunikacijske tehnologije stvorili su uvijete za tehnološko kvalitetnu izvedbu ponajprije u edukacijskom prostoru ali i šire. Interaktivnost potpomognuta multimedijalnim alatima predstavlja izuzetno prodorno područje informacijske tehnologije. Jedan od multimedijalnih alata koji se temelji na interaktivnosti jest alat Prezi. Vrlo dobar primjer iskoristivosti alata Prezi jest u nastavnoj edukaciji. U kontekstu poučavanja navedeno rješenje može se primijeniti u prezentacijske svrhe na raznim područjima kao i za izradu tutorijala (nastavnih materijala). Alat Prezi doprinosi novim didaktičkim metodama koja se mogu primijeniti u nastavno procesu, učenju i poučavanju na daljinu (e-learning sustavima), ali od korisnika zahtijevaju određenu razinu informatičke educiranosti odnosno pismenosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Informacijske i komunikacijske znanostiPOVEZANOST RADA


Ustanove
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb