Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uloga i mjesto informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavi hrvatskoga jezika (na primjeru pripremne nastave hrvatskoga jezika) (CROSBI ID 602533)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Cvikić, Lidija Uloga i mjesto informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavi hrvatskoga jezika (na primjeru pripremne nastave hrvatskoga jezika) // Dijete i mediji / Smajić, Dubravka ; Majdenić, Valentina (ur.). Osijek: Učiteljski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 49-65

Podaci o odgovornosti

Cvikić, Lidija

hrvatski

Uloga i mjesto informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavi hrvatskoga jezika (na primjeru pripremne nastave hrvatskoga jezika)

U radu se govori o ulozi koju informacijska i komunikacijska tehnolgija može imati u rješavanju novih izazova u nastavi hrvatskoga jezika. Takav izazov predstavlja nastava na hrvatskome koji pohađaju učenici kojima hrvatski nije materinski jezik. Za učenike koji ne vladaju hrvatskim omogućeno je pohađanje pripremne nastave hrvatskoga jezika. U radu se navode posebnosti inojezičnih učenika i izazivi u radu s njima, kao i načela i obilježja Programa pripremne nastave. Raspravlja se o tome kako uvođenje informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu može pomoći u ostvarenju njezinih ciljeva.

informacijske i komunikacijske tehnologije; učenje jezika; hrvatski jezik; Moodle

nije evidentirano

engleski

The role of information and communication technology in Croatian language teaching

nije evidentirano

information and communication technologies; language learning; Croatian language; Moodle

nije evidentirano

Podaci o prilogu

49-65.

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Smajić, Dubravka ; Majdenić, Valentina

Osijek: Učiteljski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

978-953-6965-48-9

Podaci o skupu

7. znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem Dijete i jezik danas: Dijete i mediji

pozvano predavanje

15.11.2013-15.11.2013

Osijek, Hrvatska

Povezanost rada

Filologija