Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus (CROSBI ID 381059)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Sluganović, Ana Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus / Strelec, Ivica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2013

Podaci o odgovornosti

Sluganović, Ana

Strelec, Ivica

hrvatski

Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus

Cilj ovog rada je bio ispitati kinetiku otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus predobrađene lizozimom i Glucanexom. Mikroskopska analiza pokazala je da se najveća dezintegriranost postiže tijekom 10 minuta ultrazvučne homogenizacije pri punom ciklusu i amplitudi od 100%, te da nema razlike u dezintegriranosti micelija plijesni predobrađenih lizozimom ili Glucanexom. Određivanje koncentracije proteina i omjer ekstrahiranosti proteina pokazali su da je pred obrada micelija plijesni Glucanexom učinkovitija za oslobađanje proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije. Za postizanje gotovo potpune količine proteina u ekstraktu (97%) dovoljno je micelij plijesni predobrađen Glucanexom podvrgnuti ultrazvučnoj homogenizaciji tijekom 6 minuta pri punom ciklusu i maksimalnoj amplitudi.

ultrazvučna homogenizacija ; Aspergillus flavus ; proteini

nije evidentirano

engleski

Kinetics of Protein Release During the Ultrasonic Homogenization of Aspergillus flavus

nije evidentirano

Ultrasonic homogenization ; Aspergillus flavus ; proteins

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

30.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija

Poveznice