Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus (CROSBI ID 381059)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Sluganović, Ana
Strelec, Ivica
hrvatski
Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus
Cilj ovog rada je bio ispitati kinetiku otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus predobrađene lizozimom i Glucanexom. Mikroskopska analiza pokazala je da se najveća dezintegriranost postiže tijekom 10 minuta ultrazvučne homogenizacije pri punom ciklusu i amplitudi od 100%, te da nema razlike u dezintegriranosti micelija plijesni predobrađenih lizozimom ili Glucanexom. Određivanje koncentracije proteina i omjer ekstrahiranosti proteina pokazali su da je pred obrada micelija plijesni Glucanexom učinkovitija za oslobađanje proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije. Za postizanje gotovo potpune količine proteina u ekstraktu (97%) dovoljno je micelij plijesni predobrađen Glucanexom podvrgnuti ultrazvučnoj homogenizaciji tijekom 6 minuta pri punom ciklusu i maksimalnoj amplitudi.
ultrazvučna homogenizacija ; Aspergillus flavus ; proteini
nije evidentirano
engleski
Kinetics of Protein Release During the Ultrasonic Homogenization of Aspergillus flavus
nije evidentirano
Ultrasonic homogenization ; Aspergillus flavus ; proteins
nije evidentirano
Podaci o izdanju
20
30.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek