Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 651728

Istraživanje turizma destinacije = Tourism destination research


Istraživanje turizma destinacije = Tourism destination research, Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci = Faculty of Tourism and hospitality Management, University of Rijeka, 2012 (monografija)


Naslov
Istraživanje turizma destinacije = Tourism destination research
(Tourism Destination Research)

Urednik/ci
Blažević, Branko ; Peršić, Milena

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci = Faculty of Tourism and hospitality Management, University of Rijeka

Grad
Opatija

Godina
2012

Stranica
344

ISBN
978-953-7842-12-3

Ključne riječi
turistička ponuda; turistička destinacija; Kvarner; turisti; stanovništvo; menadžment
(tourist offer; tourst destination; Kvarner; tourists; inhabitants; management)

Sažetak
Sadržaj ove knjige se temelji na rezultatima opsežnoga empirijskog istraživanja provedenoga 2011. godine a kao nastavka na ranija istraživanja provođena u okviru projekta “Ocjena turističke ponude Kvarnera” 2003. i 2006. godine a publicirana u časopisu „Tourism and Hospitality Management 2004. i 2007. godine. Cilj je i ovog istraživanja da se osiguraju dugoročne pretpostvake za provođenje komparativne analize kvalitete turističke ponude destinacije, pri čemu se kao uzorak izabrala turistička destinacija „Kvarner“. Usporedna analiza je stoga provođena u prostoru (sve destinacije međusobno) i vremenu (usporedba s predhodim godinama), uz uvažavanje stavova koje su iznesle sve istraživanje ciljne grupe (TURISTI, STANOVNIŠTVO I TURISTIČKI MENADŽMENT), na način da je temeljenm jasno definiranog anketnog upitnika osigurano da se ostvari zadani cilj i pojedinačni zadaci za svaku ciljnu skupinu. U pristupu istraživanju su postavljeni ambiciozni, ali i realno ostvarivi ciljevi, čija se realizacija prepoznaje kroz zadatke vezane za traženje odgovora na mnogobrojna pitanja usmjerena na stvaranje pretpostavki za uspješno upravljanje turističkim destinacijama općenito, pri čemu je kao model uzeta Primorsko- goranska županija, koja se na turističkom tržištu prepoznatljiva kao turistička destinacija Kvarner. Reprezentativnost uzorka potvrđuje spoznaja da se na nacionalnom planu u okviru ove destinacije ostvaruje oko 20% turističkoga prometa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
116-2012298-2574 - Obnovljivi izbori energije za eko-hotel i eko-turističku destinaciju (Branko Blažević, )

Ustanove
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Branko Blažević (urednik)

Avatar Url Milena Peršić (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Istraživanje turizma destinacije = Tourism destination research, Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci = Faculty of Tourism and hospitality Management, University of Rijeka, 2012 (monografija)
Blažević, B. & Peršić, M. (ur.) (2012) Istraživanje turizma destinacije = Tourism destination research. Opatija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci = Faculty of Tourism and hospitality Management, University of Rijeka.
@book{book, year = {2012}, pages = {344}, keywords = {tourist offer, tourst destination, Kvarner, tourists, inhabitants, management}, isbn = {978-953-7842-12-3}, title = {Tourism Destination Research}, keyword = {tourist offer, tourst destination, Kvarner, tourists, inhabitants, management}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveu\v{c}ili\v{s}te u Rijeci = Faculty of Tourism and hospitality Management, University of Rijeka}, publisherplace = {Opatija} }