MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE (CROSBI ID 380969)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Banić, Martina
Anet Režek Jambrak
hrvatski
MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE
Procesiranje toplinom je najčešće korištena metoda obrade u prehrambenoj industriji. Osigurava mikrobiološku ispravnost i očuvanje proizvoda, ali može oštetiti toplinski osjetljive hranjive tvari i izazvati određene promjene u svojstvima prehrambenih proizvoda kao što su tekstura, boja i aroma. Moderne toplinske tehnike procesiranja hrane, poput ohmskog, infracrvenog, mikrovalnog i radiofrekventnog zagrijavanja, predstavljaju alternativu konvencionalnoj toplinskoj obradi. Ovaj rad daje kratak pregled navedenih metoda koje skraćuju vrijeme obrade a povećavaju ukupnu kvalitetu proizvoda.
ohmsko zagrijavanje ; zagrijavanje mikrovalovima i radiofrekvencijama ; infracrveno zagrijavanje
nije evidentirano
engleski
MODERN THERMAL FOOD PROCESSING TEHNIQUES
nije evidentirano
ohmic heating ; microwave and radiofrequency heating ; infrared heating
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
15.04.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb