Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 651677

MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE


Banić, Martina
MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Naslov
MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE
(MODERN THERMAL FOOD PROCESSING TEHNIQUES)

Autori
Banić, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.04.2013

Godina
2013

Stranica
33

Mentor
Anet Režek Jambrak

Ključne riječi
Ohmsko zagrijavanje ; zagrijavanje mikrovalovima i radiofrekvencijama ; infracrveno zagrijavanje
(Ohmic heating ; microwave and radiofrequency heating ; infrared heating)

Sažetak
Procesiranje toplinom je najčešće korištena metoda obrade u prehrambenoj industriji. Osigurava mikrobiološku ispravnost i očuvanje proizvoda, ali može oštetiti toplinski osjetljive hranjive tvari i izazvati određene promjene u svojstvima prehrambenih proizvoda kao što su tekstura, boja i aroma. Moderne toplinske tehnike procesiranja hrane, poput ohmskog, infracrvenog, mikrovalnog i radiofrekventnog zagrijavanja, predstavljaju alternativu konvencionalnoj toplinskoj obradi. Ovaj rad daje kratak pregled navedenih metoda koje skraćuju vrijeme obrade a povećavaju ukupnu kvalitetu proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Vesna Lelas, )

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Martina Banić, (355201)