Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE (CROSBI ID 380969)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Banić, Martina MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE / Anet Režek Jambrak (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Banić, Martina

Anet Režek Jambrak

hrvatski

MODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE

Procesiranje toplinom je najčešće korištena metoda obrade u prehrambenoj industriji. Osigurava mikrobiološku ispravnost i očuvanje proizvoda, ali može oštetiti toplinski osjetljive hranjive tvari i izazvati određene promjene u svojstvima prehrambenih proizvoda kao što su tekstura, boja i aroma. Moderne toplinske tehnike procesiranja hrane, poput ohmskog, infracrvenog, mikrovalnog i radiofrekventnog zagrijavanja, predstavljaju alternativu konvencionalnoj toplinskoj obradi. Ovaj rad daje kratak pregled navedenih metoda koje skraćuju vrijeme obrade a povećavaju ukupnu kvalitetu proizvoda.

ohmsko zagrijavanje ; zagrijavanje mikrovalovima i radiofrekvencijama ; infracrveno zagrijavanje

nije evidentirano

engleski

MODERN THERMAL FOOD PROCESSING TEHNIQUES

nije evidentirano

ohmic heating ; microwave and radiofrequency heating ; infrared heating

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

15.04.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija