Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 6494

Higijena proizvodnje, obrade, prerade i prometa mlijeka


Hadžiosmanović, Mirza; Lukač-Havranek, Jasmina
Higijena proizvodnje, obrade, prerade i prometa mlijeka // Prvo savjetovanje veterinara Federacije Bosne i Hercegovine / Hamamdžić, Muhidin (ur.).
Sarajevo: Veterinarski fakultet Sarajevo, 1997. str. 227-231 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Higijena proizvodnje, obrade, prerade i prometa mlijeka
(Hygiene of production, processing, re-making and transportation of milk)

Autori
Hadžiosmanović, Mirza ; Lukač-Havranek, Jasmina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Prvo savjetovanje veterinara Federacije Bosne i Hercegovine / Hamamdžić, Muhidin - Sarajevo : Veterinarski fakultet Sarajevo, 1997, 227-231

Skup
Prvo savjetovanje veterinara Federacije Bosne i Hercegovine

Mjesto i datum
Neum, Bosna i Hercegovina, 11.1996

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Zdravstvena ispravnost; mliječni proizvodi; štetne tvari
(Dairz products; food contaminants; wholesomeness)

Sažetak
U pogledu zdravstvene ispravnosti namirnica danas se u svijetu poglavito govori o razini njihova yagađenja odnosno nalazu štetnih tvari koje mogu ugroziti čovječje ydravlje. Uporaba veterinarskih lijekova u terapijske svrhe i njihov dodatak stočnoj hrani te uporaba kemijskih sredstava u zaštiti bilja najznačajniji su putovi kemijskog zagađenja mlijeka i mliječnih proizvoda. Razina spomenutih zagađenja ovisi o mogućnostima uporabe tih sredstava u poljoprivrednoj, stočarskoj i veterinarskoj praksi. Ydravstvena ispravnost mliječnih proizvoda ovisi i o nazočnosti patogenih mikroorganizama, a i o suvremenim spoznajama o nutricionističkoj vrijednosti pojedinih sastojaka.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178882

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb