Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnologija luka, pristaništa i terminala-terminali za tekuće terete-vježbe (CROSBI ID 741410)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Maletić, Natalija Tehnologija luka, pristaništa i terminala-terminali za tekuće terete-vježbe / Maletić, Natalija (ur.). Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, 2000. 93..

Podaci o odgovornosti

Maletić, Natalija

Maletić, Natalija

hrvatski

Tehnologija luka, pristaništa i terminala-terminali za tekuće terete-vježbe

Nagli porast proizvodnje nafte zabilježen od drugog svjetskog rata, povećanje udjela tekućih tereta i ukapljenih plinova u ukupnoj strukturi tereta što se prevoze morskim putem te razvijanje opće svijesti o ugroženosti našeg životnog okoliša od svih vrsta industrijskih onečišćenja dovelo je do velikih promjena te niza zahtijeva kojima su se luke morale prilagoditi. Specijalizacijom terminala uvjetovanom opremanjem terminala modernom i specijaliziranom opremom i formiranjem potpuno drugačijeg tehnološkog procesa rukovanja teretom, nastoji se ostvariti viši stupanj sigurnosti rada te postići što bolji ekonomski učinci. Raščlanjivanje svih elemenata koji sačinjavaju jedan tehnološki proces prekrcaja na terminalu za tekuće terete i terminalu za ukapljene plinove te njihove međusobne zavisnosti osnovni su koraci u prikazivanju funkcioniranja cjelovitog procesa. Pri ćemu se analizira problematika planiranja i izgradnje terminala u ovisnosti o mnogim logističkim elementima Sustavni pregled tehnološkog procesa na terminalu za tekuće terete i terminalu za ukapljene plinove s analizom pojedinih etapa, u svrhu optimizacije cjelokupnog tehnološkog procesa obraditi će se kao sastavni dio.

Tehnologija luka; pristaništa i terminala; terminali za tekuće terete

nije evidentirano

engleski

Ports, piers and terminals technology-liquid cargo terminals-exercise

nije evidentirano

Ports; piers and terminals technology; liquid cargo terminals

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

93

2000.

nije evidentirano

objavljeno

953-6790-32-7

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport