Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prva medievistička znanstvena radionica u Rijeci (CROSBI ID 772842)

Druge vrste radova | ostalo

Jovanović, Kosana ; Miljan, Suzana Prva medievistička znanstvena radionica u Rijeci // Radionica je održana 11. listopada 2013.. 2013.

Podaci o odgovornosti

Jovanović, Kosana ; Miljan, Suzana

hrvatski

Prva medievistička znanstvena radionica u Rijeci

U listopadu 2013. održavana je “Prva medievistička radionica u Rijeci” u organizaciji Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Odsjekom za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Znanstveni skup okupio je nekoliko etabliranih hrvatskih istraživača srednjovjekovne povijesne i kulturne baštine te velik broj onih na početku njihove karijere, koji su predstavili stanje istraživanja tema kojima se bave. Cilj radionice bio je predstavljanje istraživanja mladih znanstvenika na nacionalnoj razini te prilika za razmjenjivanje ideja i širenja mreže hrvatskih istraživača koji se zanimaju za proučavanje srednjeg vijeka. Skup je ujedno bio i prilika za raspravu o uklapanju hrvatske medievističke zajednice u širi europski znanstveno-obrazovni okvir te razmjenu iskustva o tome. Pritom je potrebno naglasiti da se ovakve radionice na europskoj razini održavaju već generacijama, pa je i želja organizatora da se skup pretvori u godišnje okupljanje.

znanstvena radionica ; medievistika ; poslijediplomski studiji

nije evidentirano

engleski

The First Medieval Scholarly Workshop in Rijeka

nije evidentirano

scholarly workshop ; medieval studies ; postgraduate studies

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Radionica je održana 11. listopada 2013.

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest