Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Franšiza - najčešća pitanja i odgovori (CROSBI ID 745469)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Alpeza, Mirela ; Erceg, Aleksandar Franšiza - najčešća pitanja i odgovori. Zagreb: CEPOR Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva, 2013. 46..

Podaci o odgovornosti

Alpeza, Mirela ; Erceg, Aleksandar

hrvatski

Franšiza - najčešća pitanja i odgovori

Franšiza predstavlja model rasta poduzeća koji značajno smanjuje neizvjesnost u najrizičnijim fazama rasta: pokretanju poduzeća i fazi brzog rasta. Zbog prepoznatih prednosti u primjeni franšiznog modela poslovanja i za poduzetnike početnike i za uspješna poduzeća s potencijalom rasta, franšizno poslovanje već se desetljećima uspješno primjenjuje u razvijenim zemljama. U Hrvatskoj se o franšiznom poslovanju intenzivnije počelo govoriti 2003. godine kada je održan prvi franšizni sajam u organizaciji Hrvatske franšizne udruge (www.fip.com.hr). Pored Hrvatske franšizne udruge, franšizno poslovanje promovira i Centar za franšizu koji od 2003. godine djeluje u sklopu Centra za poduzetništvo Osijek. Franšizno poslovanje u Hrvatskoj još uvijek je slabo razvijeno. Prema istraživanju koje je CEPOR proveo u prosincu 2011. godine među ključnim stakeholder-ima, jedna od najvećih prepreka za razvoj franšiznog poslovanja u Hrvatskoj je niska razina informiranosti o prednostima primjene franšiznog poslovanja među potencijalnim primateljima i davateljima franšize.

Franšiza ; primatelj franšize ; davatelj franšize

nije evidentirano

engleski

Franchising - most often questions and answers

nije evidentirano

Franchising ; franshisor ; franchisee

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: CEPOR Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

46

2013.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7520-03-8

Povezanost rada

Ekonomija

Poveznice